Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jebavý s Middelkoopem deblový titul neobhájili, v singlu dominoval Thiem

Útok na čtvrtou trofej v kariéře Romanu Jebavému nevyšel. V páru s Matwé Middelkoopem z Nizozemska totiž neobhájili v Petrohradu loňské vítězství ve čtyřhře. Ve finále prohráli třetí nasazení ve dvou tie-breacích s Matteem Berrettinim a Fabiem Fogninim z Itálie. Dvouhru si podmanil Rakušan Dominic Thiem, který ve finále deklasoval Slováka Martina Kližana 6:3 a 6:1.  

Dominic Thiem se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Anton Vaganov

Jebavý útočil na druhý cenný vavřín v sezoně. Letos v srpnu triumfoval osmadvacetiletý daviscupový reprezentant společně s Argentincem Andrésem Moltenim na antuce v Kitzbühelu.

Ve dvouhře potvrdil roli prvního nasazeného Thiem, který v Rusku získal jedenáctý titul v kariéře. Pětadvacetiletý tenista se radoval letos potřetí, ale na tvrdém povrchu uspěl poprvé. V Lyonu a v Buenos Aires slavil na antuce.

Francouz Simon zkompletoval v Métách vítězný hattrick

Gilles Simon opanoval potřetí v životě turnaj v Metách. Domácí hráč zdolal ve finále 7:6, 6:1 Němce Matthiase Bachingera, jenž hrál v 31 letech na ATP Tour o titul poprvé.

Aktuálně 39. tenista světa Simon zahájil pouť za čtrnáctým vavřínem v kariéře skalpem Jířího Veselého v prvním kole. Bachinger navzdory dnešní porážce zažil nejlepší týden na prestižním okruhu. Z kvalifikace se 166. hráč žebříčku dostal poprvé do finále - v semifinále senzačně zdolal nasazenou jedničku Keie Nišikoriho z Japonska.

Ve finále měl navíc blízko k zisku prvního dějství, ve kterém si za stavu 6:5 vypracoval tři setboly. Simon je však odvrátil a následný tie-break získal hladce 7:2. V druhé sadě už Francouz povolil soupeři jen osm fiftýnů.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 1,151.110 dolarů):

Dvouhra - finále:
Thiem (1-Rak.) - Kližan (SR) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Berrettini, Fognini (It.) - Jebavý, Middelkoop (3-ČR/Niz.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).

Tenisový turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 561.345 eur):

Dvouhra - finále:
Simon (Fr.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (7:2), 6:1.

Čtyřhra - finále:
Mahut, Roger-Vasselin (1-Fr.) - K. Skupski, N. Skupski (4-Brit.) 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články