Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Je to šikovný borec a pro mě výzva, řekl Berdych před duelem s Thiemem

Londýn – Do každého z dosavadních soubojů na letošním Wimbledonu vstupoval Tomáš Berdych v pozici favorita. V osmifinále se nicméně karta obrací. Rodáka z Valašského Meziříčí totiž čeká Dominic Thiem. Třiadvacetiletý Rakušan dokráčel na nedávném French Open mezi elitní kvarteto a podobné ambice má i v All England Clubu. Jediný vzájemný zápas ovšem v osmifinále US Open 2014 vyhrál český tenista 3:0. 

Tomáš Berdych
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

"Jsem tady v lehce jiné pozici. On by měl vyhrát," přenechal Berdych roli favorita talentovanému soupeři. Strach z něj však nemá. "Troufnu si říct, že jsem v nejlepší možné pozici, v jaké jsem v tomhle stadiu chtěl být. To je to nejlepší, s čím do utkání můžu jít," doplnil finalista nejslavnějšího grandslamu z roku 2010.

S Thiemem, který mimo jiné sází na jednoručný bekhend, si párkrát zatrénoval a jako mnozí další mu předpovídá zářnou budoucnost. "Pokud zdravotně vydrží, bude určitě hodně v popředí. Je to šikovný borec. A pro mě velká výzva, mladí mě motivují," pokračoval Berdych.

Rakušan mu komplimenty obratem vrátil. "Tomáš je jedním z nejlepších hráčů své generace," řekl. "Teď si chvilku užiju, že jsem tady poprvé postoupil do druhého týdne, a pak se připravím na další partii," dodal osmý nasazený hráč. Mezi šestnáct nejlepších postoupil skrz vítězství 3:0 nad Jaredem Donaldsonem z USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdycha čeká v osmifinále souboj s Rakušanem Thiemem

V pondělí, nazývaném "šílené" či "kouzelné", jsou na programu všechny osmifinálové zápasy dvouhry mužů i žen, čímž je Wimbledon oproti ostatním grandslamům výjimečný. "Je to nejlepší den tenisu. Jsem rád, že jsem toho součástí," zakončil Berdych.

Na travnatých kurtech se proto objeví plejáda hvězd v čele s Rogerem Federerem, který změří síly s Grigorem Dimitrovem z Bulharska. Andy Murrayho čeká Francouz Benoit Paire, soupeřem Novaka Djokoviče bude další zástupce země galského kohouta Adrian Mannarino a Rafael Nadal nastoupí proti Gillesu Müllerovi z Lucemburska.

Mezi ženami se představí například Angelique Kerberová či Simona Halepová. Světovou jedničku vyzve Garbině Muguruzaová ze Španělska, finalistka nedávného Roland Garros změří síly s Viktorií Azarenkovou z Běloruska. I tentokrát platí stejné pravidlo jako v minulém kole. Pokud prohrají, poskočí Karolína Plíšková do čela žebříčku WTA.

Pondělní program Wimbledonu:

Centrální dvorec (14:00 SELČ): Konjuhová (27-Chorv.) - V. Williamsová (10-USA), Murray (1-Brit.) - Paire (Fr.), Dimitrov (13-Bulh.) - Federer (3-Švýc.).

Kurt č. 1 (14:00): Kontaová (6-Brit.) - Garciaová (21-Fr.), Nadal (4-Šp.) - Müller (16-Luc.), Mannarino (Fr.) - Djokovič (2-Srb.).

Kurt č. 3 (12:30): 3. zápas Berdych (11-ČR) - Thiem (8-Rak.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články