Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Je to jisté, Federer bude hrát popatnácté na Turnaji mistrů

Londýn -Turnaj mistrů a Roger Federer? Tohle spojení bude fungovat i nadále. Švýcar si totiž osmým wimbledonským titulem zajistil účast na prestižní akci na závěr sezony v Londýně. Federer se jí zúčastní už popatnácté. Na Turnaji mistrů hrál nepřetržitě od roku 2002 do roku 2015, loni kvůli zranění chyběl.

Roger Federer
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Federer je po vítězi Roland Garros Rafaelu Nadalovi ze Španělska druhým hráčem, který má jistotu startu na turnaji pro nejlepších osm tenistů sezony. "Těším se, že se do Londýna v listopadu vrátím. Bylo mi líto, že jsem loni nemohl hrát, protože to tam miluji a nevynechal jsem tenhle turnaj od roku 2002," řekl pětatřicetiletý Švýcar.

Po návratu po zdravotní pauze Federer letos prohrál jen dva z 33 zápasů. Vyhrál Australian Open a po vynechané antukové části sezony ve velkém stylu triumfoval také ve Wimbledonu. Získal tam devatenáctý grandslamový titul.

Pokud současnou formu udrží Federer i ve zbytku sezony, v němž neobhajuje prakticky žádné body, mohl by se poprvé od roku 2012 vrátit na vrchol světového žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer nedal Čiličovi šanci a poosmé ovládl Wimbledon
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články