Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Je načase myslet pozitivně, říká Kvitová před Fed Cupem

Ostrava - I když ji potkal pokles formy, tenistka Petra Kvitová by o víkendu znovu měla být tahounkou českého fedcupového výběru v utkání proti Austrálii. Výběr kapitána Petra Pály v Ostravě vyrazí na pouť za třetím triumfem v ženské týmové soutěži za sebou.

Petra Kvitová při tréninku
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Dvaadvacetiletá hráčka z nedalekého Fulneku sama ví, že nemá ideální formu, ale nekonečné spekulace na téma její výkonnosti už ji začínají unavovat. "Už jsem si zvykla, že když se vyhrává, tak je to všechno super, a když se prohrává, tak je to katastrofa. Snažím se to moc neřešit. Jsem na kurtu od toho, abych trénovala a zlepšovala se ve hře, ale možná až moc se to řeší. Už je skoro víkend, možná bychom nemuseli poslouchat ty pesimistické řeči a mohli bychom myslet trošku pozitivně," řekla novinářům Kvitová.

Předloňská vítězka Wimbledonu a Turnaje mistryň se po výměně kondičního trenéra na kurtu v úvodu sezony ještě hledá a na prvním grandslamu sezony v Melbourne vypadla už v druhém kole po prohře s Britkou Laurou Robsonovou. Usiluje o zlepšení, které stále nepřichází. "Výsledky nejsou, jak bych si představovala, ale na druhou stranu pořád věřím, že to bude dobré. Vím, že tenis hrát umím. Mám ráda Fed Cup, ten týden je vždy úžasný, když přijdou fanoušci a podpoří nás. Třeba se chytnu právě tady," řekla Kvitová.

Petra Kvitová o Australankách

Změny v kondiční přípravě podle ní potřebují čas. "Změna kondičního trenéra byla důležitá. Trénink, který jsem absolvovala, nemám zažitý. Chce to prostě nějaký čas, nějaký měsíc, aby si to sedlo. Kazím teď docela hodně míčů, je jich bohužel víc než těch vítězných, ale nebrečím kvůli tomu, že jsem prohrála. Věřím, že výsledky zase budou," uvedla světová osmička.

Odmítá, že by se na její hře podepisovaly zdravotní problémy. Například astma, které ji trápilo v lednu v Austrálii. "Žádné zdravotní problémy teď nemám. Astma se týkalo v Austrálii hlavně Brisbane, minulý týden v Paříži s tím žádný problém nebyl," vrátila se Kvitová k turnaji ve francouzské metropoli, kde ve čtvrtfinále skončila po prohře s domácí Kristinou Mladenovicovou. "Byly to pro mě dva zápasy k dobru, jsem ráda, že jsem v Paříži mohla hrát," dodala.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články