Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Japonec Nišikori v Miami vyřadil Federera

Miami - Japonský tenista Kei Nišikori zdolal na turnaji série Masters v Miami bývalou světovou jedničku Švýcara Rogera Federera 3:6, 7:5 a 6:4 a zahraje si o finále se Srbem Novakem Djokovičem. Světová dvojka si ve čtvrtfinále poradila po výsledku 7:5 a 6:3 s obhájcem titulu Britem Andym Murraym.

Kei Nišikori
zdroj: ČTK/AP

Nišikori hraje před čtvrtfinále Davisova poháru s českým týmem, které se uskuteční v závěru příštího týdne v Tokiu, ve výborné formě. Proti Federerovi ho nerozhodila ani porážka v první sadě a dvě ztracená podání ve druhé. Pokaždé si vzal servis hned zpět a srovnal na 1:1. V rozhodujícím setu získal podání soupeře za stavu 5:4 a využil třetí mečbol. "Nemohl jsem dnes najít rytmus na podání, Kei se navíc skvěle držel. Hrál vyrovnaněji než já," řekl Federer. I když nezopakuje finále z Indian Wells, je podle svých slov s úvodem sezony spokojený.

Djokovičovi pomohla do semifinále i chyba sudího, který mu v koncovce první sady připsal fiftýn v rozporu s pravidly. Srbský tenista si sběhl k síti a pohodlně výměnu ukončil, rozhodčí Damian Steiner mu přiznal bod i přes protesty Murrayho, že Djokovič odehrál míček až za sítí. Srb si nebyl po zápase pravidly jistý. "Podívejte, možná to byla chyba, myslím, že jsem měl raketu na druhé straně sítě, ale sítě jsem se nedotkl. Možná je v pravidlech, že na stranu soupeře raketou nesmím, nejsem si jistý," uvedl Djokovič.

Skotského olympijského vítěze z Londýna okamžik rozhodil a set ztratil po třech chybách z bekhendu v následujících výměnách. "Samozřejmě mě to mentálně rozhodilo, přišel jsem pak o set," připustil Murray. Po zápase však netrucoval a podal ruku sudímu i Djokovičovi. "Je to frustrující, ale rozhodčí to mají těžké," uznal.

O semifinále si dnes večer zahraje Tomáš Berdych, kterého čeká duel s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Berdych ho porazil ve všech třech vzájemných zápasech.

Jako první Číňanka si na kurtech v Key Biscayne zahraje semifinále turnajová dvojka Li Na. Dánku Caroline Wozniackou ve čtvrtfinále zdolala 3:6, 7:6 a 6:3 a vyzve Slovenku Dominiku Cibulkovou. Druhou dvojici tvoří domácí Serena Williamsová a čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové Ruska Maria Šarapovová.

Výsledky turnaje v Miami:

Muži, dvouhra - čtvrtfinále: Nišikori (20-Jap.) - Federer (5-Švýc.) 3:6, 7:5, 6:4.

Ženy, dvouhra - čtvrtfinále: Li Na (2-Čína) - Wozniacká (11-Dán.) 7:5, 7:5.

Semifinálové dvojice: S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.), Li Na - Cibulková (10-SR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články