Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jankovičová dostala \"kanára\", ale přes Dementěvovou postoupila

Cincinnati (USA) - Srbská tenistka Jelena Jankovičová vyřadila v semifinále plném chyb Rusku Jelenu Dementěvovou a zahraje si o titul na turnaji v Cincinnati. Bývalá světová jednička zápas vyhrála po divokém průběhu 7:6, 0:6, 7:6, přičemž v tie-breaku rozhodujícího setu prohrávala už 2:6. Obě Jeleny předvedly v Cincinnati zápas plný zvratů a také nevynucených chyb. Dohromady si vzaly třináctkrát podání a zaznamenaly 25 dvojchyb. V tom vynikala především Dementěvová, jež takto darovala soupeřce osm míčků v prvním setu, a ačkoli svůj servis v druhém setu zkonsolidovala a nadělila soupeřce "kanára", v rozhodující fázi opět selhala.

"Nemůžu uvěřit, že jsem to utkání získala," uvedla Jankovičová, kterou po téměř tříhodinovém duelu čeká relativně odpočatá první hráčka světa Dinara Safinová. Nejvýše nasazená Ruska porazila v semifinále za necelou hodinu Flavii Pennettaovou z Itálie.

Jankovičová mohla utkání ukončit dříve, ale za stavu 5:4 ve třetí sadě nevyužila tři mečboly za sebou. Málem na to doplatila, když set po sérii dalších ztracených podání došel do tie-breaku, v němž měla Dementěvová mečboly dokonce čtyři. Ani to však Rusce nestačilo, zkrácenou hru ztratila i kvůli své 17. dvojchybě 6:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články