Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jan Hájek vyhrál tenisový challenger v Prostějově

Prostějov – Český tenista Jan Hájek vyhrál tenisový challenger v Prostějově, když ve finále porazil Belgičana Steva Darcise 6:2, 1:6 a 6:4. Hájek vyhrál prostějovský turnaj, který je dotován 127 500 eury, podruhé, vítězství slavil již před třemi lety. Letos ale nebylo jeho vítězství očekáváno, protože před postupem do hlavního turnaje musel projít i kvalifikací. Pětadvacetiletý tenista se tak zařadil po bok Radka Štěpánka, Bohdana Ulihracha a Švéda Richarda Fromberga, kteří také vyhráli v Prostějově dvakrát.

Jan Hájek
zdroj: PROTENIS.CZ autor: ČT24

První tři sety finálového duelu UniCredit Czech Open byly vyrovnané, český tenista potom ale zpřesnil hru, účinným tlakem do soupeřova bekhendu a pestřejší hrou s občasným zkrácením míčů dvakrát prolomil Darcisovo podání a pěti vyhranými hrami po sobě získal za necelou půlhodinu úvodní sadu.

Semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha Darcis se ale ve druhém setu vzchopil. Svým úderům od základní čáry dodal kromě přesnosti i razanci, naopak Hájek ztratil dosavadní jistotu, upadl do krize a za stavu 0:3 ukončil při svém podání game dokonce dvěma dvojchybami po sobě. Z útlumu se probral teprve za stavu 0:5, kdy odvrátil "kanára". 

Ve třetím setu se ale opět Hájek představil ve zcela jiném světle. Zkoncentroval svůj výkon, získal tři hry po sobě, ovšem cestu k druhému turnajovému vítězství v Prostějově měl ještě velmi těžkou. Darcise nepříznivý stav nezlomil, bojoval o každý míč a nevzdal se ani za stavu 2:5. Naopak při svém podání odvrátil první Hájkův mečbol. Český tenista vnesl do své hry více opatrnosti, ztratil servis, nicméně v závěrečném dramatu se mu podařilo celkově čtvrtý mečbol proměnit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články