Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jako na houpačce. Kvitová hned na úvod prohrála v Tchien-ťinu třísetovou bitvu

Petra Kvitová pokračuje na asijském turné v nevyrovnaných výkonech, po krachu v prvním kole ve Wu-chanu a následném semifinále v Pekingu dnes prohrála úvodní zápas na turnaji v Tchien-ťinu. Druhá nasazená česká reprezentantka podlehla v Číně domácí Ču Lin po více než dvouhodinovém boji 4:6, 7:5, 4:6.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Adam Hunger

Sedmadvacetiletá Kvitová se po dvoudenním čekání na zahájení programu dvouher, které zapříčinil déšť, dostala do problémů v deváté hře, v níž přišla o podání. Pokus o záchranu setu jí při servisu soupeřky nevyšel a po 40 minutách prohrávala 0:1.

Na podání se Kvitová trápila i v druhé sadě, v níž si připsala ke čtyřem esům stejný počet dvojchyb. Prohrávala už 3:5, o čtyři roky mladší soupeřku ale k mečbolu nepustila a ziskem čtyř gamů duel vyrovnala.

Třetí sadu ale nezvládla. Vyhrála sice úvodní hru, pak ztratila po chybách pět gamů v řadě a pustila soupeřku, která figuruje v žebříčku WTA o téměř 100 míst dál, do vedení 5:1. Sedmnáctá hráčka světa přidala další čtyři dvojchyby a dokázala stav už jen zkorigovat. Odvrátila ještě tři mečboly, ale při čtvrtém poslala return do autu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články