Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

Jako bych hrál proti hráči z elitní pětky, vysekl Macháčovi poklonu Alcaraz

Tomáš Macháč zahrál jeden ze svých nejlepších zápasů v kariéře. Ne-li vůbec ten nejlepší. V Šanghaji senzačně vyřadil po výsledku 7:6, 7:5 druhého hráče žebříčku ATP Carlose Alcaraze a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje série Masters. Španělský tenista přitom hrál na hranici svých možností a po utkání vysekl českému tenistovi poklonu.

Carlos Alcaraz gratuluje Tomáši Macháčovi
zdroj: Reuters autor: Andy Wong

"Měl jsem pocit, jako bych hrál proti hráči z elitní pětky. Ani ne z Top 10, ne, z Top 5! Jeho úroveň byla tak vysoká. Myslel jsem, že mi dá nějakou šanci, ale nedal," řekl Alcaraz. Ocenil, že Macháč předváděl skvělý výkon od prvního do posledního gamu.

Třiadvacetiletý Macháč je přitom v žebříčku na 33. místě. Čtyřnásobného grandslamového šampiona porazil poprvé v kariéře. Dobře měl našlápnuto také v Davis Cupu, jenže tam českého hráče zastavily křeče.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Macháč porazil Alcaraze

"Rychlost míčků od něj byla neuvěřitelná. Já se na kurtu cítil dobře, trefoval jsem údery, dobře jsem se pohyboval. Ale v některých chvílích jsem vůbec nevěděl, co s tím mám dělat," přiznal Alacarz, že ho Macháč dokázal dostat pod tlak.

"Neustále mě tlačil až na hranu. Musel jsem pořád přemýšlet, jak trefit míček do správného místa. Když jsem to neudělal, musel jsem běhat sem tam, nebo prostě zahrál vítězný míč," popsal.

Teď čeká Macháče další navýsost velká výzva – světová jednička Jannik Sinner z Itálie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články