Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jak Lehečka, tak i Linda Fruhvirtová se v Indian Wells probili do druhého kola

Jiří Lehečka postoupil na prestižním turnaji v Indian Wells do druhého kola. Nad Arthurem Rinderknechem z Francie zvítězil 7:6, 7:5 a při svém druhém startu na akci série Masters vybojoval první výhru. Při svém debutu v Indian Wells uspěla i Linda Fruhvirtová. Sedmnáctiletá hvězda nastupující generace otočila duel s Majar Šarífovou a Egypťanku zdolala 0:6, 6:2, 6:3.

Jednadvacetiletý Lehečka, jenž si premiéru na Masters odbyl vloni v Monte Carlu po postupu z kvalifikace, musel proti Rinderknechovi v úvodní sadě dvakrát dotahovat ztrátu podání a za stavu 5:6 čelil dvěma setbolům, těžké situace ale zvládl. První set získal za 63 minut v tie-breaku 7:4, druhý vydřel za necelou hodinu.

O postup do třetího kola se Lehečka utká s šestým nasazeným Andrejem Rubljovem, jehož skalp získal na nedávném turnaji v Dauhá, kde pak došel až do semifinále. S Rusem se utká potřetí v kariéře, bilanci nyní mají vyrovnanou 1:1.

Starší ze sester Fruhvirtových se v duelu s Šarífovou nedokázala v prvním setu při podání soupeřky vůbec dostat do hry. Na returnu získala pouze jediný fiftýn a za půl hodiny úvodní dějství ztratila. Z kanára se ale dokázala oklepat. Ve druhém setu sebrala soupeřce podání dvakrát a vyrovnala. V rozhodující sadě se nenechala zlomit ztrátou servisu, na niž hned odpověděla, a od stavu 2:3 už Šarífové nedovolila uhrát ani gem.

Ve druhém kole se Fruhvirtová, která postupem napodobila o rok starší krajanku Lindu Noskovou, utká s Anhelinou Kalininovou z Ukrajiny.

Soupeřkou turnajové patnáctky Petry Kvitové, která měla stejně jako všechny ostatní nasazené hráčky v úvodním kole volný los, bude dcera bývalé české reprezentantky Hany Mandlíkové Elizabeth. Šestnáctá nasazená Barbora Krejčíková bude hrát s další Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, sedmnáctku Karolínu Plíškovou čeká Ruska Anna Kalinská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články