Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Izraelští tenisté si poprvé v historii zahrají v semifinále DC

Tel Aviv - Izraelští tenisté poprvé v historii postoupili do semifinále Davisova poháru. Rozhodující třetí bod v duelu s Ruskem jim v dnešní čtyřhře v Tel Avivu zajistila dvojice Jonathan Erlich a Andy Ram, která porazila Igora Kunicyna a Marata Safina 6:3, 6:4, 6:7, 4:6 a 6:4.

Izraelci proměnili v postup do semifinále hned svou druhou účast ve čtvrtfinálových bojích. Jejich soupeřem bude lepší z utkání mezi Španělskem a Německem, kde je stav 2:1. Obhájce k postupu přiblížili v dnešní čtyřhře v Marbelle Feliciano Lopez a Fernando Verdasco, když porazili Nicolase Kiefera s Mischou Zverevem 6:3, 7:6, 6:7 a 6:3.

Izraelce za vítězstvím v duelu s Ruskem v pátek nasměroval 210. hráč žebříčku ATP Harel Levy, který šokoval výhrou 3:1 na sety nad Igorem Andrejevem. Druhý bod přidal Dudi Sela, jenž stejným poměrem přehrál Michaila Južného.

V Poreči zažehnali v utkání s Chorvatskem hrozbu vyřazení američtí tenisté. Sourozenecká dvojice Bob a Mike Bryanové porazila domácí duo Roko Karanušič, Lovro Žovko 6:3, 6:1, 6:3 a stav duelu snížila na 1:2.

Chorvatsko nad vítězem týmové soutěže z roku 2005 vedlo díky výhrám v pátečních maratonských dvouhrách, dnes ale Žovko s Karanušičem dokázali prvnímu páru světového žebříčku vzdorovat jen 68 minut.

O vyrovnání se v neděli pokusí James Blake, který nastoupí proti Marinu Čiličovi. Ve čtvrté dvouhře se pak proti sobě postaví Ivo Karlovič s Mardym Fishem.

Páteční dvouhry v Poreči trvaly dohromady přes osm hodin. O první bod se na antuce postaral více než dvoumetrový obr Karlovič, jenž otočil nepříznivý vývoj s Jamesem Blakem a zvítězil 6:7, 4:6, 6:3, 7:6 a 7:5. Nedávný čtvrtfinalista Wimbledonu vyhrál poprvé v kariéře pětisetový zápas i díky 47 esům.

Ještě delší byl druhý duel mezi chorvatskou jedničkou Čiličem a Fishem, jenž nahradil zraněného wimbledonského finalistu Andyho Roddicka. Po téměř čtyř a půl hodinách Čilič přidal druhý bod po výsledku 4:6, 6:3, 6:7, 6:1, 8:6 a přiblížil Chorvaty třetímu triumfu nad USA ve třetím vzájemném duelu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články