Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Italům by mohl chybět nemocný Starace

Ostrava – V pátek vstoupí čeští tenisté do prvního kola Davisova poháru zápasem proti Itálii. Se stejným soupeřem se tehdejší československý tým střetl ve finále Davisova poháru v 1980, kdy Československo v sestavě s Lendlem, Šmídem, Kodešem a Složilem slavilo zatím jediný triumf v soutěži. Stejně jako před třiceti lety i nyní jsou čeští tenisté favority. Italům by navíc mohla chybět předpokládaná týmová dvojka Potito Starace.

Potito Starace
zdroj: Getty Images autor: Harold Cunningham

„Tomáš Berdych teď vyhrál turnaj, v Austrálii hrál výborně. Taky Radek je na tomto povrchu velmi silný hráč a nedaří se mi na něj. Ale dáme do zápasu všechno a nejsme předem poraženi,“ nechal se slyšet nejvýše nasazený italský hráč Andreas Seppi.

Kapitán Corrado Barazzutti, který jako hráč nastoupil za Itálii v památném finále z roku 1980, má však před zápasem minimálně o starost navíc. Potito Starace, který by měl plnit roli týmové dvojky, bojuje s nachlazením a zatím vynechal všechny tréninky. Start 68. hráče žebříčku ATP je nejistý, podle Italů však třicetiletý Starace bude schopen hrát.

"Od zítřka by měl začít trénovat, ale poslední slovo bude mít lékař. Dnes máme oficiální večeři, ale byl bych radši, kdyby ještě zůstal na hotelu v posteli," řekl Barazzutti. Role jedničky v italském týmu se zhostí 42. hráč světa Andreas Seppi, který se do daviscupového výběru vrací po třech letech. Naposledy hrál v roce2009 ajedinou dvouhru v duelu se Švýcarskem prohrál.

"Už jsme si za těch pár tréninků trošku osahali kurt a za mě říkám, že mi vyhovuje. Já mám rychlé povrchy rád," usmál se Seppi navzdory všeobecnému povědomí, že Italům svědčí spíše pomalejší typy dvorců. Italská jednička má vyrovnanou bilanci 2:2 s Tomášem Berdychem, Radkovi Štěpánkovi dvakrát podlehl. Po dvou prohrách od každého utrpěl i Starace.

Kdyby zdravotní stav neumožnil Staracemu nastoupit, musel by kapitán sáhnout po Simone Bolellim, 135. hráči žebříčku, který se však více zaměřuje na debla. Čtvrtým v italské sestavě je specialista na čtyřhry Daniele Bracciali.

Čtvrteční los rozhodne o pořadí dvouher, které začínají v pátek od 16 hodin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články