Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ital Sinner triumfoval v Sofii a stal se nejmladším vítězem turnaje ATP od roku 2008

Teprve devatenáctiletý Ital Jannik Sinner vybojoval na turnaji v Sofii první titul na okruhu ATP v kariéře. V duelu hráčů usilujících o premiérovou trofej zdolal o jedenáct let staršího Kanaďana Vaska Pospisila 6:4, 3:6, 7:6. V Bulharsku uspěl hned na první pokus, Pospisil naopak ani třetí finálovou účast v zisk titulu neproměnil.

Jannik Sinner
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Sinner vydřel ve vyrovnaném utkání vítězství až v tie-breaku třetího setu a stal se nejmladším turnajovým šampionem na okruhu ATP od roku 2008, kdy slavil titul v Delray Beach tehdy osmnáctiletý Japonec Kei Nišikori. Trofej získal jako nejmladší Ital v historii open éry.

"Vždycky je to mimořádné, když vyhrajete turnaj," řekl Sinner na kurtu. "Odehrát finále, jako bylo tohle, 7:6 ve třetím... Vždycky je to těžké, ale když zvítězíte, je to ještě lepší, než vyhrát 6:1, 6:1," dodal.

Před rokem zaskočil Sinner jako 95. hráč světového žebříčku všechny soupeře na Next Gen ATP Finals, obdobě Turnaje mistrů pro hráče do 21 let, v letošní sezoně se žebříčkem propracoval ještě výš. V příštím týdnu se poprvé v kariéře posune už do první čtyřicítky a znovu vylepší svoji pozici nejmladšího hráče v elitní stovce. Patřit by mu mělo 37. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sinner se stal nejmladším vítězem na okruhu ATP od roku 2008

Deblový titul mají bez boje Jamie Murray a Skupski

Trofej pro vítěze čtyřhry získali v bulharské metropoli druzí nasazení Britové Jamie Murray a Neal Skupski. Jejich soupeři Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin totiž jen pár hodin poté, co se kvalifikovali jako poslední na Turnaj mistrů, oznámili, že zápas neodehrají a letí do Londýna. Závěrečná akce sezony pro osm nejlepších hráčů dvouhry i deblových párů tam začne v neděli, Melzer a Roger-Vasselin poprvé nastoupí v pondělí.

Melzer a Roger-Vasselin získali jistotu účasti na Turnaji mistrů v pátek odpoledne postupem do sofijského finále. Oficiálně vzdali dnešní duel kvůli Melzerovu zraněnému ramenu. Murray a Skupski tak získali první společnou trofej na okruhu ATP, což pro ně byla malá náplast za marný boj o poslední místo mezi elitou v londýnské O2 areně.

"Bylo by skvělé jít zase na centrkurt a hrát finále, ale takové věci se stávají. Zahráli jsme si v Sofii tři velmi dobré zápasy a jsem moc rád za trofej," řekl Murray, bývalá světová jednička v deblu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články