Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Isner si po dalším tenisovém maratonu chce dát pauzu

Paříž - Maratonské zápasy jako by byly Američanovi Johnu Isnerovi souzeny. Před dvěma lety ve Wimbledonu vyhrál nejdelší utkání tenisové historie, ve čtvrtek na Roland Garros odehrál pro změnu druhý nejdéle trvající duel na pařížském grandslamu. Vítězství 6:7, 6:4, 6:4, 3:6 a 18:16 v pět hodin a 41 minut trvajícím zápase však tentokrát slavil domácí Paul-Henri Mathieu, který nastoupil se zlomeným palcem. Ani ne před rokem se přitom Francouz musel podrobit operaci kolena, po níž hrozilo, že bude muset ukončit profesionální kariéru.

John Isner
zdroj: Getty Images

"Na konci jsem nevěřil, že jsem vyhrál. Hráli jsme přes pět hodin a myslel jsem, že nedohraju," citovala Mathieua agentura Reuters. "Čtyři dny před zápasem jsem si o lavičku zlomil palec. Teď mám zase z bot odřené prsty. Ale to už jsou jen takové bolístky, vím, že jsou i horší věci," uvedl třicetiletý Francouz, který po operaci kolena vynechal celý loňský rok. "Nějakou dobu jsem byl mimo, ale právě kvůli takovým zápasům jsem se vrátil," přidal.

V počtu odehraných gamů Isner s Mathieuem dokonce stanovili na Roland Garros nový rekord od zavedení tie-breaku v roce 1973. Celkem jich odehráli 76. Absolutní maximum turnaje patří Australanovi Robertu Markovi a Antalu Jancsovi z Maďarska, kteří v roce 1957 odehráli 83 gamů. Nejdelší zápas podle času na French Open patří dvojici Francouzů Fabrici Santorovi a Arnaudu Clémentovi, kteří spolu v roce 2004 hráli šest hodin a 33 minut.

Isner: Na tenis teď nechci ani myslet

"Je to hnus, že jsem prohrál. Po takovém zápasu se mi nebude dobře spát," řekl Isner, který před dvěma lety ve Wimbledonu sehrál s dalším Francouzem Nicolasem Mahutem zápas trvající rekordních 11 hodin a pět minut. "Tentokrát se mi prostě vyhrát nepodařilo. Měl jsem pocit, že jsem se dostával do pozic, které pro mě nebyly ideální," dodal.

"V některých chvílích jsem při úderech také vůbec neriskoval, protože jsem na to prostě neměl dostatečné sebevědomí. Sice jsem dobře podával, ale to bylo asi tak všechno," dodal sedmadvacetiletý Američan, který si teď chce dát přestávku doma na Floridě. "Na tenis nějakou dobu nechci ani myslet," přidal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články