Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Isner je pošesté králem turnaje v Atlantě, ve finále oplatil porážku Nakashimovi

Vendeta za týden starou semifinálovou porážku z mexického Los Cabos se Johnu Isnerovi podařila. Americký tenista totiž ve finále v Atlantě zdolal i díky 21 esům krajana Brandona Nakashimu 7:6, 7:5 a turnaj opanoval už pošesté v kariéře.

John Isner s trofejí pro vítěze turnaje v Atlantě
zdroj: AP autor: Brynn Anderson

Šest titulů z jednoho podniku dokázal šestatřicetiletý Isner získat jako čtvrtý tenista mezi aktivními hráči. Přiřadil se tak k hvězdné trojici Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič.

"Tenhle turnaj pro mě znamená strašně moc. Je naprosto úžasný," uvedl na kurtu Isner, který se po dvouletém čekání dočkal šestnáctého kariérního vítězství. Během týdne zahrál v Atlantě 127 es, což je nový rekord turnaje.

Devatenáctiletý Nakashima neuspěl ani ve druhém finále na okruhu ATP, před týdnem v Los Cabos prohrál s Britem Cameronem Norriem. I přesto se posune do top 100 žebříčku.

"Mám za sebou skvělé dva týdny. Dodá mi to kupu sebevědomí, když vím, že jsem schopný se měřit s takovými hráči a předvádět dobrý tenis dva týdny po sobě. Před dalšími turnaji a US Open vím, že se mohu svou hrou prosadit," řekl Nakashima.

Tenisový turnaj mužů v Atlantě (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
Isner (6-USA) - Nakashima (USA) 7:6 (10:8), 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články