Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Indian Wells pokračuje i bez Češek. Jejich přemožitelky už jsou také ze hry venku

Obě čtvrtfinálové přemožitelky českých tenistek na turnaji v Indian Wells vypadly v semifinále. Přemožitelka Karolíny Plíškové, švýcarská hráčka Belinda Bencicová, nestačila na Angelique Kerberovou. Skončila i Elina Svitolinová, která vyřadila Markétu Vondroušovou. Té vystavila stopku Bianca Andeescuová.

Angelique Kerberová
zdroj: Reuters

Osmnáctiletá Andreescuová zvítězila nad světovou i nasazenou šestkou 6:3, 2:6 a 6:4 a stala se nejmladší finalistkou v Indian Wells za posledních dvacet let. V roce 1999 získala trofej z "pátého grandslamu" tehdy sedmnáctiletá Serena Williamsová.

"Tenhle týden, to je splněný sen. Já na tyhle hráčky koukala tolikrát v televizi, je neuvěřitelné, že proti nim vůbec můžu hrát a i vyhrávám," řekla Andreescuová.

Finále už letos hrála v Aucklandu, kde získala skalpy Venus Williamsové nebo Caroline Wozniacké. Nyní bude mít druhou šanci získat premiérový titul.

Jednatřicetiletá Kerberová porazila Bencicovou 6:4, 6:2 a ukončila její sérii dvanácti vítězných zápasů. Finále si osmá hráčka světa a trojnásobná grandslamová šampionka zahraje poprvé od červencového triumfu ve Wimbledonu.

Na souboj titánů nedojde

Španělský tenista Rafael Nadal odstoupil před očekávaným semifinálovým duelem s Rogerem Federerem. Druhý hráč světového žebříčku se omluvil kvůli bolestem pravého kolena, které si poranil ve čtvrtfinále.

"Po čtvrtfinále jsem cítil, že se s kolenem něco stalo. Dělal jsem, co se dalo, abych dneska mohl hrát. Ale když jsem se ráno rozehrával, věděl jsem, že to není natolik v pořádku, abych mohl hrát na takové úrovni, na jaké bych potřeboval," uvedl Nadal.

Švýcarský šampion tak bez boje postoupil do finále, které si v Kalifornii zahraje už podeváté a bude usilovat o rekordní šestý titul. Dosud se s pěti trofejemi dělí o prvenství s Novakem Djokovičem.

Jeho soupeřem bude Rakušan Dominic Thiem, který ve třetím vzájemném zápase poprvé zdolal Milose Raonice z Kanady 7:6, 6:7, 6:4.

Federer s Nadalem se měli v Indian Wells utkat po 39. v kariéře. Nadal před plánovaným semifinále vedl na zápasy 23:15, Federer ale vyhrál posledních pět vzájemných soubojů na okruhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články