Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hvězdné jméno pro Prague Open. Dorazí světová dvojka Kontaveitová

Hvězdné jméno se pořadatelům podařilo získat pro turnaj WTA Prague Open. Do Prahy dorazí druhá hráčka světového žebříčku Anett Kontaveitová. Šestadvacetiletá estonská tenistka bude nasazenou jedničkou před Barborou Krejčíkovou, v hlavní soutěži se představí celkem sedm Češek. Na betonech v areálu Sparty se utkají od 25. července.

Anett Kontaveitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rob Prange/Dppi

"Z jejího startu máme velikou radost, pro každý turnaj jde o prestižní záležitost, jak vysoko umístěné hráčky světového žebříčku na něm hrají. Vedle silné sestavy domácích reprezentantek tak jde o další velké lákadlo pro fanoušky," uvedl ke Kontaveitové ředitel WTA 250 Livesport Prague Open Miroslav Malý v tiskové zprávě.

Kontaveitová bude ve Stromovce startovat na divokou kartu, která je určena pro hráčku z elitní dvacítky světového žebříčku. Po obhájkyni pražského titulu Krejčíkové, loňské vítězce Roland Garros a čerstvé deblové šampionce Wimbledonu, je nasazenou trojkou Švýcarka Belinda Bencicová. V pozici čtyřky nastoupí Petra Kvitová, vítězka turnaje z roku 2018.

Dalšími českými tenistkami v hlavní soutěži jsou Tereza Martincová, Marie Bouzková, Karolína Muchová a na divoké karty vítězky juniorky z French Open Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články