Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hurkacze vynesl triumf v Halle do elitní desítky, Džábirová je třetí

Hubert Hurkacz se po triumfu na turnaji v Halle posunul do první desítky světového žebříčku. Díky finálovému vítězství nad prvním hráčem světa Rusem Daniilem Medvěděvem si polský tenista polepšil o dvě místa na desátou pozici a přiblížil se svému životnímu maximu, kterým je devátá příčka.

Hurkacz vyhrál i pátý finálový zápas v kariéře. Medvěděv si navzdory druhé finálové porážce za sebou upevnil vedení v žebříčku.

Nejlepší český tenista Jiří Veselý se posunul o pět míst na 66. pozici poté, co minulý týden došel na travnatém challengeru v Ilkley do čtvrtfinále. Nejvýše postavenou českou hráčkou v žebříčku je dál Karolína Plíšková na sedmém místě.

Patnáctá je Barbora Krejčíková, která se tento týden vrátí na okruh WTA v Eastbourne po nepovedeném Roland Garros, kde po zranění lokte vypadla coby obhájkyně titulu hned v prvním kole.

Světovou jedničkou je stále vítězka pařížského grandslamu Polka Iga Šwiateková. Na třetí místo se dostala po vítězství v Berlíně Tunisanka Uns Džábirová a je nejvýš v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články