Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hurkacz si v Halle podal ve finále Medveděva, v Queen´s Clubu dál vládne Berrettini

Pětkrát hrál na okruhu ATP finále a pětkrát také turnaj vyhrál. Polský tenista Hubert Hurkacz přidal pátý triumf na trávě v Halle, kde se vůbec nepáral s prvním tenistou světového žebříčku Danilem Medveděvem. Ruského favorita vyprovodil z kurtu rychle 6:1, 6:4. Na trávě londýsnkého Queen´s Clubu obhájil loňský triumf Ital Matteo Berrettini, Filipa Krajinoviče zdolal 7:5, 6:4 a navázal na triumf z minulého týdne v Stuttgartu. 

Je nám líto, video expirovalo.
V Queen´s Clubu obhájil Berrettini

Pětadvacetiletý Hurkacz měl od začátku finále v Halle navrch a nakonec Medveděva zdolal i ve druhém letošním vzájemném utkání. Celkovou bilanci s ruským soupeřem si vylepšil na tři výhry a dvě porážky.

Dvanáctý hráč světa Hurkacz si připsal první letošní titul. Na rozdíl od jeho stoprocentní finálové bilance prohrál Medveděv páté finále za sebou, naposledy neuspěl minulý týden na trávě v Hertogenboschi s nizozemským outsiderem Timem van Rijthovenem.

Berrettini ve finále v Londýně porazil Srba Filipa Krajinoviče za hodinu a půl 7:5, 6:4 a navázal na triumf z minulého týdne ve Stuttgartu. Svou sbírku úspěchů z okruhu ATP rozšířil na sedm titulů, na travnatém povrchu zvítězil počtvrté.

Šestadvacetiletý Berrettini, jenž se minulý týden ve Stuttgartu vrátil na kurty po březnovém zranění ruky, tak před Wimbledonem potvrdil, že je stoprocentně připraven na obhajobu loňské finálové účasti v All England Clubu. Vítěznou sérii prodloužil na devět zápasů, z posledních 21 utkání na trávě jich vyhrál 20. Poslední porážku utrpěl vloni právě ve finále Wimbledonu od Novaka Djokoviče.

Turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 2,275.275 eur):

Dvouhra - finále:

Hurkacz (5-Pol.) - Medveděv (1-Rus.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Granollers, Zeballos (1-Šp./Arg.) - Venus, Pütz (3-N. Zél./Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 14:12.

Turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 2,134.520 eur):

Dvouhra - finále:

Berrettini (2-It.) - Krajinovič (Srb.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Heliovaara, Glasspool (Fin./Brit.) 3:6, 7:6 (7:3), 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články