Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Humbert do finále v Tokiu Macháče nepustil

Tomáš Macháč do finále turnaje v Tokiu nepostoupil. Světové osmnáctce Ugovi Humbertovi z Francie podlehl na tvrdém kurtu za hodinu a 46 minut 3:6, 6:3, 2:6. Humbert se o sedmý titul na okruhu ATP střetne s krajanem Arthurem Filsem, nebo Dánem Holgerem Runem.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Macháč nevyužil šanci postoupit do druhého finále na elitním okruhu v kariéře. Letos v květnu hrál neúspěšně o titul v Ženevě, kde nestačil v rozhodujícím duelu na Nora Caspera Ruuda. Posledním českým finalistou v Tokiu zůstává Tomáš Berdych, který v roce 2008 turnaj vyhrál.

Třiačtyřicátý hráč světa Macháč nezahájil utkání proti osmifinalistovi letošního Wimbledonu Humbertovi dobře. Ve čtvrté hře první sady přišel o podání, nevypracoval si jediný brejkbol a set za 32 minut ztratil.

Ve druhé sadě se český tenista vrátil do hry. V úvodním gemu odvrátil na servisu nepříznivý stav 15:40 a ve čtvrté hře získal důležitý brejk. Přestože v deváté hře čelil dalším dvěma brejkbolům, podařilo se mu je smazat a vývoj utkání srovnat.

Rozhodující třetí sadu však Macháč ztratil kvůli nevydařené koncovce. Od stavu 2:2 uhrál benešovský rodák pouze jediný ze zbývajících 17 fiftýnů a Humbert díky čtyřem získaným hrám v řadě mohl slavit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články