Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Velká pardubická 2024

Hrát s ním byla obrovská výzva, ocenil Berdych Nadala. Konec jej nepřekvapil

Tomáše Berdycha konec kariéry Rafaela Nadala příliš nepřekvapil. Aktuální kapitán daviscupového týmu v rozhovoru pro Radiožurnál Sport ocenil Španělovu bojovnost a nasazení v tréninku. Dodal, že každý zápas s ním byl pro něj velkou výzvou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nadal oznámil plánovaný konec kariéry

Vzhledem ke zdravotním problémům, které Nadala v posledních měsících provázely, to Berdycha nijak nešokovalo. "Samozřejmě je to smutné, je to okamžik, kdy jedna z obrovských ikon našeho sportu končí. Ale já si myslím, že kdo ten tenis trošku sleduje, tak to musel čekat. Myslím, že ten čas se opravdu blížil," řekl bývalý tenista, který se dlouhodobě držel v první desítce světového žebříčku.

Ocenil úspěchy nyní osmatřicetiletého Nadala, který čtrnáct ze svých 22 grandslamových titulů získal na milované antuce v Paříži. "Je to neuvěřitelně úspěšná kariéra. On si to opravdu vybojoval, zasloužil. Všechny výsledky si odmakal a odedřel. Je to jenom smeknout klobouk a obdivovat to, co dokázal. Byl strašně specifický. Byl to obrovský bojovník, měl bojovnou mentalitu a proměnil to v tyto výsledky," uvedl Berdych, který je jen o rok starší.

Sám proti Nadalovi nastoupil čtyřiadvacetkrát, jen čtyřikrát ho dokázal porazit. "Každý ten zápas s ním byl oslava tenisu, protože hrát s takovým hráčem je obrovská výzva. Je to neuvěřitelné zrcadlo toho, na čem člověk musí zapracovat. To, že se mi ho podařilo třikrát čtyřikrát porazit, tak toho si hrozně moc cením," řekl.

S Nadalem prohrál ve finále Wimbledonu 2010, svém jediném grandslamovém finále v kariéře. Z vítězných zápasů si vybavuje zejména čtvrtfinále Australian Open 2015, kdy hvězdného Španěla porazil hladce 6:2, 6:0 a 7:6. "Tehdy jsem hrál jeden ze svých nejlepších tenisů, jaký se mi kdy povedl," dodal Berdych, který ukončil profesionální kariéru v roce 2019.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články