Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hradecká vyhrála počtvrté za sebou čtyřhru v Bad Gasteinu

Bad Gastein (Rakousko) - Tenistka Lucie Hradecká potvrdila, že na turnaji v Bad Gasteinu nemá ve čtyřhře konkurenci. Fedcupová reprezentantka vyhrála deblovou soutěž i ve čtvrtém ročníku, tentokrát se španělskou spoluhráčkou Anabel Medinaovou. Premiérový titul ve dvouhře získala na rakouské antuce Němka Julia Görgesová. Hradecká startuje v Bad Gasteinu od založení turnaje v roce 2007 a každoročně tam vyhrává čtyřhru. Po prvním triumfu s Renatou Voráčovou následovaly dva s Andreou Hlaváčkovou, na něž dnes navázala s jednou z nejlepších světových deblistek Medinaovou.

Favorizovaný druhý nasazený pár porazil ve finále turnajové čtyřky Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska a Tathianu Garbinovou z Itálie po setech 6:7, 6:1 a 10:5. Pětadvacetiletá Hradecká získala letos druhý a celkově devátý titul ve čtyřhře na okruhu WTA. Bacsinszká nastoupila k finále čtyřhry poté, co nesplnila roli druhé nasazené v singlové soutěži a Görgesové podlehla 1:6, 4:6. Pětašedesátá hráčka světa Görgesová dnes kvůli sobotnímu dešti absolvovala dva zápasy a vyhrála je totožným skóre.

V dopoledním odloženém semifinále porazila Francouzku Alizé Cornetovou a poprvé v kariéře se dostala do finále. V tom po několika hodinách odpočinku zdolala i favorizovanou Bacsinszkou. Vítězstvím v Rakousku navázala Görgesová na svou krajanku Andreu Petkovicovou, jež na tomto antukovém turnaji triumfovala loni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články