Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradecká ve Štrasburku první titul nezískala

Štrasburk (Francie) - Tenistka Lucie Hradecká na první titul ve dvouhře na okruhu WTA nedosáhla. Čtyřiadvacetiletá Češka prohrála v dnešním finále na turnaji ve Štrasburku s domácí Aravane Rezaiovou po setech 6:7 a 1:6. Hradecká přitom nevstoupila do zápasu špatně a v prvním setu měla za stavu 5:3 výhodu podání. Rezaiová však srovnala a nakonec získala sadu v tie-breaku. Do druhého setu sice vstoupila 84. tenistka světového žebříčku brejkbolem, ale zbytek sady patřil francouzské hráčce.

Lucie Hradecká????????????????
zdroj: daylife.com

Česká tenistka se tak ani na druhý pokus nedočkala premiérového titulu ve dvouhře. Loni na turnaji v Bad Gasteinu, který byl jejím nejlepším dosavadním výsledkem, také prohrála ve finále. Mnohem víc se české tenistce na okruhu WTA daří ve čtyřhře, kde už získala pět titulů. 

Hradecká se v případě vítězství mohla stát třetí českou vítězkou turnaje ve Štrasburku. Před třemi roky v tomto francouzském městě vyhrála Nicole Vaidišová a v roce 1989 Jana Novotná.

Ve Varšavě senzačně triumfovala 201. hráčka žebříčku 

Vítězkou tenisového turnaje ve Varšavě se stala Rumunka Alexandra Dulgheruová, které patří ve světovém žebříčku až 201. místo a v hlavní soutěži si zahrála poprvé v kariéře. V dnešním finále porazila osmou nasazenou Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny 7:6, 3:6 a 6:0.

Rumunská hráčka, jež příští týden oslaví dvacáté narozeniny, přitom o start ve Varšavě málem přišla. "Zmeškala jsem letadlo a dorazila jsem těsně před zápasem. Měla jsem štěstí, že pršelo a program se posunul," uvedla Dulgheruová.

Nejprve vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a poté pět utkání v hlavní soutěži. "Byl to neuvěřitelný týden. Je to úžasný příběh," rozplývala se Dulgheruová, které životní úspěch vynesl 98 500 dolarů a 470 bodů. Dosud jich přitom v žebříčku měla jen 283.

Dulgheruová se stala teprve pátou tenistkou v historii, která vyhrála turnaj WTA, ačkoli nefigurovala ani v druhé stovce světového žebříčku. Před ní to dokázaly jen Angelique Widjajaová (579.), Fabiola Zuluagaová (285.), Tamira Paszeková (259.) a Lindsay Davenportová (234.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články