Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hradecká v Québecu vyřadila Hlaváčkovou, Krejčíková nevyužila tři mečboly

Québec (Kanada) - Barbora Krejčíková neproměnila v prvním kole turnaje v Québecu tři mečboly a prohrála 6:1, 5:7 a 4:6 se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou. Slibně rozehraný zápas nedotáhla ani Tereza Martincová, jež podlehla 7:5, 4:6 a 3:6 Američance Sofii Keninové. V souboji bývalých deblových partnerek porazila Lucie Hradecká jednoznačně 6:1, 6:3 Andreu Hlaváčkovou.

Jednadvacetiletá Krejčíková směřovala po hladce získaném prvním setu k vítězství také v druhé sadě. Vedla 5:3, ale následně ztratila servis. Při podání soupeřky za stavu 5:4 si vypracovala tři mečboly, ale osmá nasazená Golubicová všechny odvrátila.

Švýcarka vývoj otočila, získala set a Krejčíkové odskočila v rozhodující sadě do vedení 4:0 a 5:1. Mladá česká tenistka, jež je v žebříčku na 125. místě, ještě duel zdramatizovala, ale porážku neodvrátila. Včetně kvalifikací si brněnská rodačka připsala pátou prohru na WTA Tour za sebou.

Dvaadvacetiletá Martincová podlehla také ve třech setech o čtyři roky mladší Američance Keninové. Stodvanáctá hráčka žebříčku Martincová se do Kanady přesunula z New Yorku, kde si odbyla grandslamovou premiéru. Po úspěšné kvalifikaci prohrála v prvním kole US Open s favorizovanou Francouzkou Caroline Garciaovou.

Hradecká se dva dny po prohraném finále US Open ve čtyřhře utkala s bývalou deblovou partnerkou Hlaváčkovou, s níž získala dva grandslamové tituly a olympijské stříbro. Díky hladkému vítězství za 65 minut si Hradecká připsala první výhru v hlavní soutěži ve dvouhře na WTA Tour od květnového turnaje v Praze.

Hlaváčková, jež už dvouhru prakticky nehraje a je v žebříčku na 464. místě, v Québecu uspěla v kvalifikaci. V singlu absolvovala teprve třetí turnaj v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články