Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Hradecká v Lucemburku vypadla, Allertová prožila vítěznou premiéru

Lucemburk - Lucie Hradecká po postupu z kvalifikace do hlavní soutěže turnaje v Lucemburku vypadla v prvním kole. Devětadvacetiletá Češka, které v žebříčku patří 156. místo, prohrála s druhou nasazenou Alizé Cornetovou z Francie 2:6, 6:7. Premiéru v hlavní soutěži podniku WTA naopak zvládla jedenadvacetiletá Denisa Allertová, která v duelu dvou kvalifikantek porazila Tunisanku Ons Džábirovou 6:1, 3:6, 6:2.

Po hladce prohraném prvním setu sehrála Hradecká s favoritkou vyrovnanou druhou sadu. Za stavu 4:5 odvrátila tři mečboly a sama poté při vedení 6:5 podávala na zisk sady a vypracovala si setbol. Příležitost ale nevyužila, stejně jako výrazné vedení v tie-breaku 5:2. Ještě jednu možnost k zisku setu měla Hradecká za stavu 6:5, ale Cornetová následně získala tři míče a po autu české tenistky proměnila čtvrtý mečbol.

Hradecká, jež vzhledem ke svým deblovým kvalitám figuruje v širší české nominaci pro finále Fed Cupu proti Německu, prohrála s Cornetovou podruhé z dosavadních tří zápasů.

Allertová, jež v této sezoně získala už sedm titulů na turnajích nižší kategorie ITF, se letos neúspěšně pokoušela zvládnout kvalifikaci na US Open, v Bukurešti a před týdnem v Linci. Premiérový průlom mezi elitu nyní navíc 145. hráčka světového žebříčku ozdobila postupem do 2. kola, v němž se utká s třetí nasazenou Němkou Sabine Lisickou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články