Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradecká udolala Petkovicovou a zahraje si v Istanbulu finále

Istanbul - Tenistka Lucie Hradecká se potřetí v kariéře probojovala do finále turnaje WTA. V Istanbulu dnes v semifinále po téměř třech hodinách porazila Němku Andreu Petkovicovou 6:7 (5:7), 7:5 a 7:5. O svůj první titul ve dvouhře se v neděli utká s vítězkou zápasu mezi Ruskou Věrou Duševinovou a Švýcarkou Timeou Bacsinszkou. Hradecká se dnes představí i ve finále čtyřhry, kde spolu s Renatou Voráčovou vyzve Němku Julii Görgesovou se Švýcarkou Patty Schnyderovou, které jsou druhou nasazenou dvojicí.

Lucie Hradecká????????????????
zdroj: daylife.com

Čtyřiadvacetiletá Hradecká začala výborně a brzy vedla 3:0 a šla na podání. Následně však dva své servisy ztratila a nechala srbskou rodačkou z Tuzly vyrovnat. Za stavu 6:5 a 40:40 pro Petkovicovou navíc přišel déšť, který zápas zhruba na půl hodiny přerušil. Hradecké pauza neprospěla a první set prohrála v tie-breaku 5:7.

V druhé sadě musela pražská rodačka od začátku dohánět náskok jednadvacetileté soupeřky, která je momentálně 61. hráčkou světa. Hradecké, která je o devět míst níže, se to nakonec podařilo. Za stavu 5:5 po boji udržela servis a následně rozhodla o zisku setu využitím třetího setbolu při soupeřčině podání.

V rozhodující sadě se tenistky přetahovaly o podání, které v závěru lépe zafungovalo české hráčce. Po téměř třech hodinách hry se radovala z postupu do třetího finále v kariéře. Před rokem v Bad Gasteinu a letos ve Štrasburku odešla vždy z boje o titul poražena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články