Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradecká si zahraje čtvrtfinále turnaje v Lucemburku

Lucemburk - Tenistka Lucie Hradecká si zahraje v Lucemburku poprvé po pěti měsících čtvrtfinále na turnaji WTA. Šestadvacetiletá členka české reprezentace pro blížící se finále Fed Cupu v Moskvě po šťastném postupu do hlavní soutěže potvrdila ve druhém kole roli favoritky proti Rumunce Alexandře Cadantuové a 104. hráčku světového žebříčku porazila 6:3 a 6:4. Ve čtvrtfinále se 51. hráčka pořadí WTA pokusí uspět proti další rumunské soupeřce Monice Niculescuové (34.). S ní má Hradecká bilanci 2:1, naposledy česká tenistka vyhrála loni v Praze zcela suverénně.

Ilustrační foto

Nejtěžší možná soupeřka čeká v boji o postup do semifinále Ivetu Benešovou, která měla volno a čekala, zda Viktoria Azarenková neklopýtne. Třetí tenistka světa však Italce Albertě Briantiové povolila jediný game. Oba dosavadní zápasy s Benešovou běloruská favoritka snadno vyhrála.

Druhá česká čtvrtfinalistka Hradecká sice vypadla v posledním kole kvalifikace, ale pak profitovala z odhlášení nemocné Němky Sabine Lisické. V hlavní soutěži po vyřazení nasazené Slovenky Daniely Hantuchové zvládla i duel s mladou Rumunkou, s níž se utkala poprvé. Jednadvacetiletá Cadantuová vzdorovala Hradecké marně hodinu a čtvrt a dostala od ní sedm es.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články