Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradecká si 56. místem na žebříčku vyrovnala maximum, Berdych je 18.

Londýn - Tenistka Lucie Hradecká se po finálové účasti na turnaji v Istanbulu posunula v dnešním vydání světového žebříčku WTA na 56. místo. Tím čtyřiadvacetiletá hráčka vyrovnala své životní maximum, kterého dosáhla letos na začátku června. Český tenista Tomáš Berdych si v dnešním vydání světového žebříčku polepšil o jedno místo a patří mu 18. příčka. Těsně před ním je jeho daviscupový kolega Radek Štěpánek. V minulém týdnu se ani jeden z nich na kurtech při turnajích ATP neobjevil, nyní Berdycha čeká turnaj ve Washingtonu.

Světové pořadí žebříčku ATP dál přesvědčivě vede Švýcar Roger Federer. Díky titulu z Los Angeles se na 26. místo propracoval Američan Sam Querrey, pro nějž to znamená nejlepší postavení v kariéře. Velký skok o 53 míst zaznamenal také vítěz antukového turnaje v Gstaadu Brazilec Thomaz Bellucci, který je nyní šestašedesátý.

Pořadí dvouhry dál vede Ruska Dinara Safinová před sestrami Serenou a Venus Williamsovými z USA. Iveta Benešová je třicátá, deset míst nad Hradeckou je aktuální česká dvojka Lucie Šafářová. Nečekaná vítězka turnaje ve Stanfordu Francouzka Marion Bartoliová se posunula o dvě pozice na 12. místo, istanbulská přemožitelka Hradecké Věra Duševinová z Ruska je čtyřiačtyřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články