Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradecká sehrála po roce první dvouhru. V Abú Dhabí porazila Španělku Lázarovou

Po téměř roce odehrála pětinásobná fedcupová šampionka Lucie Hradecká soutěžní zápas ve dvouhře – a uspěla. Na turnaji WTA v Abú Dhabí porazila v prvním kole kvalifikace pátou nasazenou Španělku Andreu Lázarovou 1:6, 6:2, 6:1. O účast v hlavní soutěži bude hrát s Kanaďankou Carol Zhaovou.

Tenistka Lucie Hradecká
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Pětatřicetiletá Hradecká se v poslední době věnovala výhradně čtyřhře, v níž je dvojnásobnou grandslamovou vítězkou a stříbrnou olympijskou medailistkou. V singlovém žebříčku figuruje až na 495. místě. Hlavní soutěž na okruhu WTA si Hradecká zahrála naposledy předloni v únoru v Dubaji, kde vypadla v prvním kole.

V pavouku nového turnaje v Abú Dhabí s dotací 565 tisíc dolarů může doplnit čtyři krajanky. Nasazenou trojkou je Karolína Plíšková, která zahájí sezonu zápasem proti Rumunce Soraně Cirsteaové. Markéta Vondroušová se utká se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, první soupeřkou Karolíny Muchové bude Danka Koviničová z Černé Hory a Barbora Krejčíková se střetne s Američankou Jamie Loebovou.

Nejvýše nasazenou dvojicí čtyřhry jsou Krejčíková a světová deblová jednička Sie Šu-wej. Krejčíková normálně hraje s krajankou Kateřinou Siniakovu a Tchajwanka s Barborou Strýcovou, ale obě úvod sezony v Abú Dhabí vynechávají. Vondroušová si zahraje čtyřhru v páru s Muchovou a Hradecká s Renatou Voráčovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články