Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradecká se Siniakovou si premiérový společný titul nepřipsaly

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou na turnaji v Linci první společný titul ve čtyřhře nezískaly. České tenistky, které byly v Rakousku prvním nasazeným párem, prohrály ve finále s nizozemsko-slovinskou dvojicí Arantxa Rusová, Tamara Zidanšeková 3:6, 4:6. Poslední singlovou trofej sezony vybojovala Aryna Sabalenková z Běloruska.

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Hradecká se Siniakovou obnovily pro turnaj v Linci spolupráci po třech letech poté, co se tradiční partnerka Siniakové Barbora Krejčíková rozhodla v závěru sezony šetřit síly na dvouhru. Finále si společně zahrály pošesté a poprvé od US Open 2017, trofeje se ale ani tentokrát nedočkaly.

Hradecká nerozšířila sbírku 24 deblových prvenství, Siniaková jich má osm. Češky přitom začaly slibně, ale po brejku na 2:1 už zaostávaly. "Začátek byl vyrovnaný, je škoda, že se nám nepodařilo využít toho brejku," řekla Siniaková pro Tenisový svět.

Je nám líto, video expirovalo.
V Linci slavila Sabalenková, Hradecká se Siniakovou na titul nedosáhly

Závěr ještě Češky zdramatizovaly, když za stavu 3:5 a 0:40 odvrátily čtyři mečboly. "Ke konci jsme to napínaly. Mrzí mě, že se nepodařila nějaká otočka," uvedla rodačka z Hradce Králové. Promarněný šestý finálový pokus ji mrzel. "Stane se. Ale my jsme dnes nehrály nejlépe a soupeřky byly lepší," dodala.

Vítězka dvouhry Sabalenková v Linci vybojovala po Ostravě a Dauhá třetí letošní titul. Deblovou spoluhráčku Elise Mertensovou porazila ve dvou setech 7:5 a 6:2. Před třemi týdny na J&T Banka Ostrava Open obě společně získaly trofej ve čtyřhře. Při prvním letošním triumfu Sabalenková v únoru v Dauhá zdolala ve finále Petru Kvitovou, celkově na okruhu vyhrála osmý turnaj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články