Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hradecká s Hlaváčkovou slaví po třech letech společný triumf

Québec - Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková vyhrály čtyřhru na turnaji v Québecu. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil ruskou dvojici Alla Kudrjavcevová, Alexandra Panovová dvakrát 7:6 a získal první společný titul od triumfu na US Open před třemi lety.

Hradecká zaznamenala jubilejní dvacátý titul v deblu, Hlaváčková má o dva méně. Společně si připsaly dvanáctý společný triumf a první od US Open v roce 2013, po kterém se stříbrný pár z olympiády v Londýně rozešel. Po loňském obnovení spolupráce se dalšího titulu dočkal na pátý finálový pokus.

Překvapivou vítězkou dvouhry se stala devatenáctiletá Francouzka Océane Dodinová. Až 132. hráčka světového žebříčku ve finále porazila 6:4, 6:3 americkou kvalifikantku Lauren Davisovou, která v předchozím kole vyřadila českou hráčku Terezu Martincovou.

Dodinová získala první titul na okruhu WTA, na kterém dosud jen paběrkovala. Před startem v Québecu si však zvedla sebevědomí vítězstvím na turnaji ITF v Barceloně a v Kanadě dosáhla životního úspěchu.

Cestu za triumfem jí usnadnily i nezdary favoritek. V soutěži narazila na jedinou nasazenou hráčku, kterou byla turnajová pětka Naomi Broadyová hned v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články