Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradecká s Hlaváčkovou na titul na US Open nedosáhly

New York – Tři finále s českou účastí a tři prohry. Taková je bilance Čechů na US Open. Poslední želízko v ohni, české deblistky Hlaváčková s Hradeckou, podlehly ve finále čtyřhry žen druhému nasazenému páru, Italkám Erraniové a Vinciové ve dvou setech 4:6, 2:6 a prohrály již druhé grandslamové finále v tomto roce. Nedařilo se zejména Hradecké, která za celý zápas neuhrála jediný svůj servis. 

České tenistky po finále US Open
zdroj: Isifa.com

"Neměly jsme nejlepší den, ale Italky hrály výborně. Prohra mrzí, přesto můžeme letošní US Open opouštět s širokým úsměvem. Poprvé jsme tady došly až do boje o titul a v něm prohrály s jedničkami," řekla Hlaváčková při předávání trofejí.

Češky měly před finále s Italkami vynikající bilanci. V tomto roce je porazily hned dvakrát: na Wimbledonu, kde poté ve finále podlehly sestrám Williamsovým, a v Cincinnati, kde následně celý turnaj vyhrály.

Hradecká s Hlaváčkovou, které do zápasu vstupovaly bez ztráty jediného setu v celém turnaji, však vůbec nezvládly začátek, když svůj úvodní servis ztratily. České deblistky o tři hry později sice podání získaly zpátky, ale hned vzápětí Hradecká svůj servis nezvládla a Italky vedly. Češky italský pár ještě jednou rebrejkly, ale v rozhodující moment, za stavu 4:4, opět zaváhala Hradecká. Erraniová s Vinciovou si poté již set pohlídaly a vyhrály ho v poměru 6:4.

V druhém části byly na kurtu již pouze Italky, kterým vycházelo téměř všechno, na co sáhly. Naopak Hradecká se na podání stále trápila a ještě dvakrát o něj přišla, za hodinu a čtvrt bylo po finále.

Český pár však nemusí smutnit, když prožil vynikající sezonu, během které skončil druhý ještě na Wimbledonu a na olympijských hrách v Londýně, kdy v obou případech prohrál se sestrami Williamsovými. Kromě toho si na svůj účet připsal hned tři turnajové triumfy, v Aucklandu, v Memphisu a v Cinncinati.

To Italky v třetím grandslamovém finále v sezóně získaly již druhý titul. Poprvé mohly slavit hned na začátku roku, kdy vyhrály Australien Open. Erraniová se navíc v novém žebříčku WTA stane poprvé deblovou jedničkou, Vinciová bude druhá.

"Kouzlo našeho páru je v tom, že jsme tak velké kamarádky. Užíváme si to a tady jsme hrály opravdu neuvěřitelně. Jsme nadšené," řekla Vinciová.

Čtyřhra - finále:

Erraniová, Vinciová (2-It.) - Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články