Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradecká s Čermákem jsou v Melbourne ve finále mixu

Melbourne - Čeští tenisté Lucie Hradecká s Františkem Čermákem postoupili do finále smíšené čtyřhry na Australian Open. V semifinále v Melbourne porazili krajanku Květu Peschkeovou s Polákem Marcinem Matkowským 3:6, 7:5 a 10:7 v super tie-breaku. Ve finále se v neděli střetnou s australskou dvojicí Jarmila Gajdošová, Matthew Ebden. O titul bude premiérově hrát rovněž šestnáctiletá Kateřina Siniaková ve dvouhře juniorek. 

Lucie Hradecká a František Čermák
zdroj: Getty Images autor: Lucas Dawson

Druhá nasazená Siniaková potvrdila roli favoritky a v semifinále zdolala Estonku Anett Kontaveitovou jasně 6:2 a 6:3. Ve finále se střetne s Chorvatkou Anou Konjuhovou, se kterou loni prohrála ve finále prestižního Orange Bowlu.

Siniaková vrátila estonské soupeřce porážku z loňského US Open. "Chtěla jsem jí to oplatit a jsem ráda, že to vyšlo. Dala jsem do toho všechno, bojovala jsem o každý míč a donutila ji k chybám. Sice chvílemi byla aktivnější než já, ale dokázala jsem si to vybojovat. Jsem moc ráda," řekla Siniaková.

Erraniová s Vinciovou vyhrály třetí z posledních čtyř grandslamů

Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová vyhrály poprvé čtyřhru na Australian Open. První deblistky světového žebříčku porazily ve finále domácí Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou 6:2, 3:6, 6:2. Erraniová s Vinciovou ovládly z posledních čtyř grandslamových turnajů tři. Před Australian Open se radovaly na pařížském Roland Garros i na US Open.

"Je to pro nás výjimečné a jsme nadšené, že jsme to dokázaly," řekla Erraniová při slavnostním vyhlášení. "Nejspíš jste si přály jiné vítězky, tak pardon, ale holky hrály skvěle," ocenila Vinciová výkon Dellacquaové i šestnáctileté Bartyové.

Ve finále Italky zaváhaly jen v koncovce druhé sady, kterou jim domácí hráčky za podpory fanoušků sebraly. Bartyová s Dellacquaovou ještě vzaly Erraniové s Vinciovou v první hře rozhodující sady podání, ale pak už favoritky na dvorci dominovaly.

"Mám za sebou nejkrásnější týden kariéry," řekla přes prohru spokojená Bartyová, která je spolu s Dellacquaovou v nominaci Australanek na utkání prvního kola Fed Cupu proti Češkám. Zápas se hraje za čtrnáct dnů v Ostravě.

Výsledky tenisového Australian Open:

Čtyřhra ženy - finále: Erraniová, Vinciová (1-It.) - Bartyová, Dellacquaová (Austr.) 6:2, 3:6, 6:2.

Smíšená čtyřhra - semifinále: Hradecká, Čermák - Peschkeová, Matkowski (Čes./Pol.) 3:6, 7:5, 10:7, Gajdošová, Ebden (Austr.) - Švedovová, Istomin (Kaz./Uzb.) 7:5, 7:6 (7:5).

Dvouhra juniorky - semifinále: Siniaková (2) - Kontaveitová (10-Est.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra juniorky - finále: Konjuhová, Zhaová (1-Chorv./Kan.) - Krejčíková, Korašviliová (6-Čes./Ukr.) 5:7, 6:4, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články