Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hradecká na další titul v deblu musí počkat, Štěpánek ve čtyřhře uspěl

Bad Gastein (Rakousko) – Lucie Hradecká se devatenáctého titulu v deblu nedočkala. Na turnaji v rakouském Bad Gasteinu došla se Španělkou Larou Arruabarrenaovou až do finále, kde však prohrály s černohorsko-lichtenštejnským duem Danka Koviničová, Stephanie Vogtová 6:4, 4:6 a 3:10. To Radek Štěpánek po dvou letech vyhrál čtyřhru na turnaji ATP. S Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem v Bogotě porazili třetí nasazenou chorvatsko-novozélandskou dvojici Mate Pavič, Michael Venus 7:5, 6:3.

Lucie Hradecká
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Hradecká útočila na devatenáctý deblový titul, ale doplatila na to, že s Arruabarrenaovou sehrály dva zápasy po sobě. Nejprve musely kvůli sobotnímu dešti dohrávat semifinále, ve kterém porazily Švýcarku Knollovou s Italkou Matteucciovou jasně 6:4 a 6:2.

Jenže krátce nato začalo finále. V něm rozehraná Hradecká s Arruabarrenaovou získaly první set a ve druhém hrály se soupeřkami vyrovnanou partii. Jenže za stavu 4:5 ztratily podání a zápas dospěl do rozhodujícího supertie-breaku, ve kterém už dominovaly Koviničová s Vogtovou.

Podobně dopadla ve finále singlu Italka Karin Knappová. Ta nejprve v dopoledním semifinále udolala krajanku a nasazenou jedničku Saru Erraniovou 7:6, 4:6, 7:5 a ve finále s Australankou Stosurovou podávala za stavu 6:3 a 5:4 na vítězství. Jenže rozhodující servis neuhrála, set ztratila v tie-breaku a v poslední sadě, již šesté za jediný den, už nenašla dostatek sil a prohrála 2:6. Stosurová získala osmý titul v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Bad Gasteinu (antuka, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Knappová (3-It.) - Erraniová (1-It.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:5. Finále: Stosurová (2-Austr.) - Knappová 3:6, 7:6 (7:3), 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Arruabarrenaová, Hradecká (1-Šp./ČR) - Knollová, Matteucciová (Švýc./It.) 6:4, 6:2. Finále: Koviničová, Vogtová (Č. Hora/Licht.) - Arruabarrenaová, Hradecká 4:6, 6:4, 10:3.

Štěpánek uspěl po dvou letech

Štěpánek si tak připsal osmnáctý triumf s osmým spoluhráčem. Pětkrát zvítězil s Martinem Dammem a Leanderem Paesem, s kterým vyhrál i dva grandslamy, třikrát s Petrem Luxou, další prvenství přidal s Jiřím Novákem, Michalem Tabarou, Paulem Hanleym a Tommym Haasem. První turnaj vyhrál už před 16 lety.

Tenisový turnaj mužů v Bogotě (tvrdý povrch, dotace 768.915 dolarů):

Čtyřhra - finále: Roger-Vasselin, Štěpánek (Fr./ČR) - Pavič, Venus (3-Chorv./N. Zél.) 7:5, 6:3.

Tenista Paire oslavil v Bastadu premiérový titul v kariéře

Francouzský tenista Benoit Paire získal na turnaji v Bastadu první titul v kariéře. Ve finále na švédské antuce porazil Tommyho Robreda ze Španělska 7:6, 6:3 a stal se šestým hráčem, který v této sezoně slavil premiérový zisk trofeje.

Šestadvacetiletý Paire odvrátil v tie-breaku první sady dva setboly a úvodní set pak za 56 minut získal. Ve druhém rozhodl o vítězství nad druhým nasazeným Robredem, který v Bastadu triumfoval už v letech 2006 a 2008, jediným brejkem zápasu. Vítězství potvrdil po hodině a 33 minutách při prvním mečbolu.

Premiérový titul v kariéře slavili v letošním roce i Jiří Veselý v Aucklandu, Víctor Estrella (Quito), Jack Sock (Houston), Dominic Thiem (Nice) a Denis Istomin (Nottingham).

Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 494.310 eur):

Dvouhra - finále: Paire (Fr.) - Robredo (2-Šp.) 7:6 (9:7), 6:3.

Čtyřhra - finále: Chardy, Kubot (2-Fr./Pol.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 6:7 (6:8), 6:3, 10:8.

Ukrajinka Curenková poprvé vyhrála titul na okruhu WTA

Ukrajinská tenistka Lesja Curenková slaví v 26 letech premiérový titul na okruhu WTA. Ve finále turnaje v Istanbulu porazila Polku Urszulu Radwaňskou 7:5 a 6:1.

Curenková byla dosud na turnajích WTA nejvýše v semifinále loni v Taškentu. V Istanbulu se jí však vedlo nečekaně dobře, jediný set ztratila hned v prvním utkání s Gavrilovovou. Pak však 71. hráčka světa přehrála Hantuchovou, Bondarenkovou i Flipkensovou bez ztráty setu a stejně zvládla i finále. V něm sice v prvním setu prohrávala 4:5, ale pak získala sedm gamů v řadě a mohla začít slavit.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Curenková (Ukr.) - U. Radwaňská (Pol.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále: Gavrilovová, Svitolinová (Rus./Ukr.) - Buyukakcayová, Jankovičová (Tur./Srb.) 5:7, 6:1, 10:4.

Rakouský tenista Thiem vyhrál finále v Umagu a získal druhý titul

Rakouský tenista Dominic Thiem získal druhý titul na okruhu ATP. Ve finále antukového turnaje v Umagu porazil čtvrtý nasazený hráč Joaa Sousu z Portugalska 6:4, 6:1.

Také první triumf jednadvacetiletého Rakušana se zrodil na antuce, v květnu Thiem vyhrál turnaj v Nice. Tehdy ale ve finále bojoval s Argentincem Leonardem Mayerem téměř tři hodiny, zatímco tentokrát proměnil mečbol za pouhých 61 minut.

Šestadvacátý tenista světového žebříčku Thiem byl ve finále chorvatského turnaje favoritem. Sousa totiž v Umagu nefiguroval mezi nasazenými hráči a navíc oba dosavadní vzájemné zápasy prohrál. Jeho třetí porážka s Thiemem byla dosud nejjednoznačnější.

Tenisový turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 494.310 eur):

Dvouhra - finále: Thiem (4-Rak.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále: M. González, Sá (Arg./Braz.) - Fyrstenberg, S. González (3-Pol./Mex.) 4:6, 6:3, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články