Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hradecká a Zakopalová jsou na turnajích WTA už ve čtvrtfinále

Varšava/Štrasburk - Tenistky Lucie Hradecká a Klára Zakopalová postoupily na svých turnajích WTA do čtvrtfinále. Hradecká, jež ve čtvrtek oslaví 24. narozeniny, se mezi nejlepších osm kvalifikovala ve Štrasburku, bývalá česká jednička Zakopalová uspěla ve druhém kole ve Varšavě. Do čtvrtfinále ve Varšavě postoupila i bývalá světová jednička Maria Šarapovová, jež se vrací na kurty po dlouhé pauze kvůli problémům s ramenem. Ruská tenistka podala mnohem suverénnější výkon než v prvním kole, kdy bojovala tři sety s Tatianou Garbinovou. Ve druhém kole vyprovodila běloruskou hráčku z kvalifikace Darju Kustovovou za necelou hodinu 6:2, 6:0.

České hráčky neměly se svými soupeřkami velké potíže. Hradecká dnes porazila 7:5, 6:0 Rusku Allu Kudrjavcevovou a v boji o semifinále ji čeká Němka Kristina Barroisová, jíž vzdala kvůli zranění turnajová jednička Španělka Anabel Medinaová. Pražská rodačka už tento měsíc hrála čtvrtfinále ve Fezu.

Také Zakopalová letos podruhé postoupila mezi nejlepších osm. Ani ona však v dubnu ve španělské Marbelle, kde v prvním kole porazila Serenu Williamsovou, dál neprošla. Stejně jako Hradecká nadělila "kanára" své dnešní soupeřce, jíž byla druhá nasazená Číňanka Čeng Ťie. Aktuálně 116. hráčka světa Zakopalová vyhrála 6:0, 6:4 a čeká ji souboj se Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články