Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hradecká a Kristýna Plíšková zvládly vstup do turnaje v Miami

Miami - Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková postoupily na prestižním turnaji v Miami do druhého kola. Hradecká porazila 6:4, 3:6 a 6:2 předloňskou wimbledonskou finalistku Eugenii Bouchardovou z Kanady, Plíšková po úspěšné kvalifikaci zdolala v prvním kole 6:3, 6:3 Španělku Paulu Badosaovou.

Lucie Hradecká
zdroj: ČTK/AP

Třicetiletá Hradecká si v zápase připsala 29 vítězných úderů a nad Bouchardovou vyhrála potřetí v kariéře. Do utkání vstoupila rázně a i díky jistotě na podání se ujala vedení 5:1. Následně sice dovolila o osm let mladší Kanaďance snížit, ale sadu dopodávala. "Jsem strašně šťastná, byl to těžký zápas. Začala jsem hodně dobře, ale v závěru prvního setu jsem byla trochu nervózní a křečovitá," řekla 85. hráčka světového žebříčku Hradecká.

Favorizovaná Bouchardová, jež si už letos zahrála na okruhu WTA dvě finále, reagovala vítězstvím ve druhém setu a vynutila si rozhodující sadu. "Za stavu 5:4 v prvním setu jsem podávala dobře, ale ve druhém jsem udělala spoustu chyb a ztratila jsem svůj první servis," uvedla Hradecká.

Trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře ve třetí sadě přečkala několik dlouhých gamů při svém podání a naopak využila zaváhání Bouchardové v šesté hře. Pětačtyřicátá hráčka žebříčku "darovala" Hradecké servis dvojchybou při brejkbolu a česká tenistka už tentokrát drama nepřipustila. Zápas ukončila při třetím mečbolu a připsala si ve dvouhře druhé vítězství v sezoně.

Hradeckou čeká Vinciová, Plíškovou Bencicová

Ve druhém kole se Hradecká utká s devátou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou a čeká ji zřejmě ještě těžší zápas. "Už jsem s ní párkrát hrála, ale nikdy jsem ji neporazila," připomněla negativní bilanci 0:4 s loňskou finalistkou US Open. "Bude to trochu něco jiného, protože hraje víc čopy a je hodně chytrá. Musím udržet svou hru bez výkyvů a uvidíme," dodala pražská rodačka.

Druhou výhru v hlavní soutěži na WTA Tour v tomto roce si připsala také 101. hráčka světa Plíšková, jež stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells zvládla kvalifikaci. Dvaadvacetiletá Češka na Floridě uspěla i v prvním kole a ve dvou setech přešla přes 222. tenistku žebříčku Badosaovou, jež na turnaji startovala na divokou kartu. Ve druhém kole čeká dvojče úspěšnější Karolíny nasazená sedmička Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Del Potro ve druhém kole vyzve Federera

Hned ve druhém kole dojde na atraktivní souboj dvou někdejších velkých rivalů Rogera Federera a Juana Martína del Potra, kteří se vracejí po zranění. Švýcar s Argentincem mají za sebou už dvacet vzájemných zápasů, ale poslední před dvěma a půl lety.

Del Potro, který hraje teprve třetí turnaj po roční pauze způsobené třetí operací zápěstí, porazil v prvním kole 6:0, 7:6 krajana Guida Pellu. Téměř dvoumetrový Argentinec před dvěma týdny v Indian Wells vypadl ve druhém kole s Tomášem Berdychem, nyní ho čeká další hráč z elitní desítky Federer. "Oba se vracíme po zranění, ale myslím, že to bude opravdu dobrý zápas. Proti Rogerovi budu hrát svůj nejlepší tenis," uvedl Del Potro, jenž po dlouhé pauze klesl až na 366. místo světového žebříčku.

Juan Del Potro
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Čtyřiatřicetiletý Federer má s o sedm let mladším Argentincem výrazně pozitivní bilanci 15:5, ale prohrál s ním například památné pětisetové finále US Open 2009 a také dva zápasy o titul na svém "domácím" turnaji v Basileji. Poslední vzájemné utkání na Turnaji mistrů v Londýně 2013 vyhrál Švýcar.

Bývalá dlouholetá světová jednička se v Miami představí na okruhu ATP Tour po dvouměsíční přestávce. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion se krátce po prohraném semifinále lednového Australian Open s Novakem Djokovičem podrobil operaci kolena a vynechal turnaje v Rotterdamu, Dubaji a Indian Wells. Miami do svého programu Federer zařadil na poslední chvíli a coby třetí nasazený měl v prvním kole volno.

Berdychovým soupeřem ve druhém kole bude Američan Rajeev Ram.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články