Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hopman Cup opět míří do Švýcarska. Federer s Bencicovou ve finále zdolali Němce

Stejné finále jako loni i stejný vítěz. Hopman Cup podruhé v řadě ovládli tenisté Švýcarska. Dvojice Roger Federer a Belinda Bencicová porazila opět německé duo Alexander Zverev, Angelique Kerberová 2:1.

Roger Federer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Juergen Hasenkopf

Federer opět prošel celou soutěží bez jediného zaváhání ve dvouhrách, rozhodující druhý bod získali Švýcaři stejně jako v minulé sezoně v závěrečné smíšené čtyřhře.

Švýcarsko vyhrálo neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic už v letech 1992 a 2001. Před osmnácti lety se do listiny vítězů zapsal poprvé i Federer, který tehdy získal trofej s Martinou Hingisovou. Jako první tenista v historii nyní dokázal soutěž vyhrát potřetí. Německo si musí na třetí úspěch počkat, slavilo v letech 1993 a 1995.

Sedmatřicetiletý Federer poslal Švýcarsko do vedení, Zvereva v úvodní dvouhře porazil hladce 6:4, 6:2 a uštědřil tak o 16 let mladšímu soupeři první prohru v letošním ročníku soutěže.

"Jsem šťastný, že se cítím tak dobře a hraju tak kvalitně. Trochu mě překvapuje, jak pohodově to všechno šlo," uvedl Federer, jenž neztratil ve dvouhrách ani set a Zvereva zasypal 24 vítěznými údery.

Vyrovnání Německu zařídila bývalá světová jednička Kerberová, která zdolala Bencicovou 6:4, 7:6 a stejně jako Federer vyhrála všechny své dvouhry.

Smíšenou čtyřhru vyhrála švýcarská dvojice v tie-breaku třetího setu, v němž odvrátila jeden mečbol německých soupeřů. Po hodině a čtyřech minutách tak mohli Federer s Bencicovou slavit čtvrtý švýcarský a zřejmě poslední titul v Hopmanově poháru.

V příští sezoně se turnaj, který se hraje od roku 1989, s největší pravděpodobností konat nebude. Z kalendáře ho vytlačí chystané obnovení Světového poháru družstev.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer s Bencicovou obhájili titul v Hopmanově poháru
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články