Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hlaváčková vyhrála v rodné Plzni, v Liberci kraloval Němec Kamke

Liberec – Andrea Hlaváčková se dočkala v rodné Plzni titulu na antukovém turnaji ITF. Den před 29. narozeninami otočila finálový zápas s další Češkou Barborou Krejčíkovou, zvítězila 3:6, 6:2, 6:3 a získala singlový titul po čtyřech letech. Titul na turnaji Svijany Open v Liberci získal Němec Tobias Kamke. Ve vyrovnaném finále přehrál Slováka Andreje Martina, obhájce loňského prvenství, ve dvou setech 7:6 a 6:4. Martin si připsal vítězství alespoň ve čtyřhře. S Chilanem Hansem Podlipnikem porazili nizozemský pár Koolhof, Middelkoop.

Je nám líto, video expirovalo.
Svijany Open vyhrál Němec Kamke

Na turnaji ITF se z Hlaváčková z titulu radovala poosmé. Dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře a majitelka olympijského stříbra z Londýna v deblové soutěži plnila v rodném městě roli třetí nasazené hráčky. Krejčíková byla dvojkou a získala trofej ve čtyřhře, kterou odehrála po boku Švédky Rebeccy Petersonové.

Původně se měla v Plzni představit i bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová, avšak ze zdravotních důvodů se odhlásila. Poprvé se českým fanouškům po návratu na kurty představí na dalším podniku ITF v Praze na Štvanici v příštím týdnu.

Výsledky finále tenisového challengeru mužů v Liberci

Dvouhra - finále: Kamke (Něm.) - Martin (SR) 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra - finále: Martin, Podlipnik-Castillo (SR/Chile) - Koolhof, Middelkoop (1-Niz.) 7:5, 6:7 (3:7), 10:5.

Výsledky finále tenisového turnaje ITF žen v Plzni

Dvouhra - finále: Hlaváčková (3-ČR) - Krejčíková (2-ČR) 3:6, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - finále: Krejčíkova, Petersonová (1-ČR/Švéd.) - Kunčíková, Stuchlá (2-ČR) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články