Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hlaváčková si poprvé v kariéře zahraje finále turnaje WTA

Bad Gastein (Rakousko) - Stříbrná medalistika v deblu z olympiády v Londýně Andrea Hlaváčková se poprvé v kariéře probojovala do finále dvouhry na okruhu WTA. Šestadvacetiletá tenistka v semifinále turnaje v Bad Gasteinu porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 7:5, 6:7 a 6:4. Dosavadním maximem Hlaváčkové bylo čtvrtfinále.

Andrea Hlaváčková
zdroj: AP autor: Alan Diaz

Ve finále se Hlaváčková v neděli utká s devětadvacetiletou Rakušankou Yvonne Meusburgerovou. I ta může získat premiérovou trofej v kariéře. Hlaváčková využila toho, že čtyřiaosmdesátá hráčka světa Svitolinová měla problémy s podáním. Celkem jí vzala 11 ze 17 servisů. Sama však podání ztratila devětkrát, utkání tak bylo vyrovnané a trvalo dvě a půl hodiny.

Česká reprezentantka měla namále, když v rozhodující sadě už prohrávala 0:2, ale pak otočila stav na 4:2 a dovedla duel k vítězství. Rodačka z Plzně tak útočí na návrat do první stovky světového žebříčku, ve kterém byla v roce 2012 nejlépe na 58. místě.

Bad Gastein (antuka, dotace 235 000 dolarů)

Semifinále dvouhry:

Hlaváčková (ČR) - Svitolinová (Ukr.) 7:5, 6:7 (1:7), 6:4, Meusburgerová (Rak.) - Knappová (8-It.) 6:4, 6:3. 

Klára Zakopalová prohrála na turnaji v Bastadu s Američankou Serenou Williamsovou 0:6, 4:6 a stejně jako před týdnem v Palermu končí v semifinále. Zakopalová současnou světovou jedničku jednou ze čtyř pokusuů v kariéře zdolala, dnes však výsledek z Marbelly z roku 2009 nezopakovala.

V prvním setu dostala od Američanky nepopulárního "kanára", ale druhou sadu již favorizované soupeřce ztížila víc. Hned dvakrát získala její podání, ale nakonec nicméně prohrála 4:6. Jednatřicetiletá Zakopalová hrála semifinále potřetí v sezoně. Vítězné zažila hned na začátku roku v čínském Šen-čenu, kde pak ve finále nestačila na domácí Li Na.

Minulý týden skončilo její tažení v Palermu v semifinále v duelu s Italkou Sarou Erraniovou. Druhou finalistkou je na švédské antuce domácí Johanna Larssonová, která zdolala Italku Flavii Pennettaovou. Rodačka z Bodenu si se světovou jedničkou Williamsovou zahrála zatím jednou v dubnu ve Fed Cupu a prohrála ve dvou setech.

Bastad (antuka, dotace 235 000 dolarů)

Dvouhra - semifinále:

S. Williamsová (1-USA) - Zakopalová (3-ČR) 6:0, 6:4, Larssonová (8-Švéd.) - Pennettaová (It.) 2:6, 6:3, 6:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články