Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hlaváčková si dvouhru ve Wimbledonu nezahraje, o postup ji připravily křeče

Londýn – Česká tenistka Andrea Hlaváčková měla nakročeno do hlavní soutěže prestižního Wimbledonu, ale v All England Clubu se nakonec nepředstaví. Dramatický duel 3. kola kvalifikace s Rakušankou Tamirou Paszekovou za stavu 3:6, 7:5 a 9:10 byla totiž nucena vzdát kvůli křečím.

Andrea Hlaváčková
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Hlaváčková, která si ve Wimbledonu zahrála dvouhru naposledy v roce 2014, odvrátila ve druhém setu za stavu 4:5 mečbol. Rakušanka v další hře podklouzla na síti, nechala si ošetřit podvrtnutý kotník a česká fedcupová reprezentantka druhou sadu získala.

V rozhodujícím třetím setu podávala Hlaváčková za stavu 5:4 a 8:7 na výhru, klíčové výměny však pro sebe získat nedokázala. Za stavu 8:9 se nechaly ošetřit obě hráčky, ale větší problémy měla podle serveru wimbledon.com česká tenistka.

Bolest levé nohy se stupňovala. Za stavu 9:9 při výhodě Paszekové se Hlaváčková nechala ošetřit podruhé, následně prohrála výměnu a utkání vzdala. Devětadvacetiletá tenistka byla po vyčerpávajícím duelu ještě několik minut na dvorci v péči zdravotníků. U české soupeřky zůstala i Paszeková a snažila se pomoct. 

V posledním kole kvalifikaci prohráli na trávě v londýnském Roehamptonu také Adam Pavlásek a Barbora Štefková.

Štefková v duelu s Mandy Minellaovou vyhrála první set a ve druhém vedla 4:1, ale nakonec hráče z Lucemburska podlehla 6:4, 4:6 a 2:6. Pavlásek byl v kvalifikaci druhý nasazený a v rozhodujícím duelu nestačil na Rusa Alexandra Kudrjavceva, s kterým prohrál relativně jasně 3:6, 2:6 a 1:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články