Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hlaváčková s Plíškovou hrát nebude, vypadla ve 2. kole s Bartyovou

Nottingham - Tenistka Andrea Hlaváčková nenavázala na trávě v Nottinghamu na vítězství nad nasazenou Yaninou Wickmayerovou a vypadla s Australankou Asleigh Bartyovou, jež stejně jako ona hrála kvalifikaci. Bartyová českou deblistku porazila 6:0, 4:6, 6:4 a ve čtvrtfinále se utká s nejvýše nasazenou Karolínou Plíškovou.

Andrea Hlaváčková
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Hlaváčková, které patří ve světovém žebříčku 192. příčka, se do hlavní soutěže po neúspěchu v kvalifikaci dostala místo zraněné Chorvatky Any Konjuhové. Proti Belgičance Wickmayerové si připsala první singlovou výhru na WTA Tour po téměř devíti měsících, v 2. kole už na ni ale nenavázala.

Hlaváčková se s Plíškovou utká alespoň ve čtyřhře. Narazí na sebe v semifinále, kam Hlaváčková postoupila s Číňankou Pcheng Šuaj a Karolína Plíšková s dvojčetem Kristýnou.

Bartyová, jež se letos v únoru vrátila k tenisu po sedmnáctiměsíční pauze, kterou vyplnila mimo jiné kriketem, postoupila do čtvrtfinále poprvé od roku 2013. Aktuálně 623. tenistka žebříčku se se světovou sedmnáctkou Plíškovou utkala před čtyřmi lety právě v Nottinghamu a na tehdejším turnaji kategorie ITF ji ve třech setech porazila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články