Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hlaváčková s Hradeckou získaly na antuce v Budapešti první letošní titul

Budapešť, Palermo, Stuttgart, Bastad, Newport - Stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká na antukovém podniku v Budapešti potvrdily roli nasazených jedniček a ve finále za necelou hodinu porazily 6:4 a 6:1 rusko-gruzínskou dvojici Nina Bratčikovová, Anna Tatišviliová. Rumunka Halepová porazila ve finále dvouhry Rakušanku Meusburgerovou. Roberta Vinciová vyhrála v Palermu po vítězství nad deblovou spoluhráčkou Erraniovou, jejich italský krajan Fognini triumfoval ve Stuttgartu po vítězství nad domácím Kohlschreiberem a ve švédském Bastadu slaví titul Argentinec Berlocq, jenž zdolal Verdaska. Nicolas Mahut na trávě v americkém Newportu porazil Lleytona Hewitta.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Hlaváčková s Hradeckou do finále turnaje WTA společně postoupily poprvé v sezoně a v maďarské metropoli neztratily s Bratčikovovou a Tatišviliovou ani set. Trofej pro vítězky mohly zvednout nad hlavu poprvé od turnaje v Lucemburku v říjnu loňského roku. 

Halepová prohrála od French Open jen jednou

Rumunská tenistka Simona Halepová navázala na červnové tažení turnaji v Norimberku a Hertogeboschi, od skončení Roland Garros prohrála jediný ze sedmnácti zápasů.

Jednadvacetiletá Halepová zkušenou Rakušanku porazila ve dvou ze tří předchozích vzájemných zápasů, přičemž pokaždé uspěla ve třech setech. I tentokrát to byla třísetová bitva, v jejíž rozhodující sadě dovolila Rumunka soupeřce jediný game.

Domácí Italka Roberta Vinciová vyhrála tenisový turnaj v Palermu. Ve finále překvapivě porazila 6:3, 3:6 a 6:3 svoji deblovou partnerku Saru Erraniovou, která je na singlovém žebříčku postavená o pět míst výše, a po úspěchu v polských Katovicích získala druhý letošní titul.

Světové jedničky ve čtyřhře hrály v singlu proti sobě poosmé, přičemž Vinciová po dvou úvodních výhrách utrpěla pět porážek za sebou. Dnes však sérii neúspěchů proti šesté hráčce světa především díky lepšímu servisu ukončila. Ve finále zaznamenala sedm es, zatímco Erraniová nepředvedla ani jedno a navíc se dopustila šesti dvojchyb.

Fabio Fognini
zdroj: ČTK/DPA autor: Marijan Murat

Šestadvacetiletý Fabio Fognini na antuce ve Stuttgartu jako pátý nasazený porazil 5:7 a dvakrát 6:4 domácího Němce Philippa Kohlschreibera. Rodák ze San Rema v předchozích dvou vzájemných zápasech s Kohlschreiberem nezískal ani set a i tentokrát úvodní sadu prohrál. Pak však zápas otočil a po neúspěšných finálových zkušenostech z loňských turnajů v Petrohradu a Bukurešti zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Carlos Berlocq se ve třiceti letech dočkal premiérového singlového titulu na okruhu ATP. Nenasazený Argentinec ve finále v Bastadu porazil 7:5 a 6:1 turnajovou osmičku Fernanda Verdaska ze Španělska.

Francouzský tenista Nicolas Mahut letos vyhrál druhý turnaj na trávě. V Newportu porazil ve finále 5:7, 7:5 a 6:3 Australana Lleytona Hewitta.

Nedělní finále turnajů ATP a WTA:

Bastad (antuka, dotace 491 370 eur):
Berlocq (Arg.) - Verdasco (8 - Šp.) 7:5, 6:1

Budapešť (antuka, dotace 235 000 dolarů):
Halepová (3 - Rum.) - Meusburgerová (Rakousko) 6:3, 6:7 (7:9), 6:1
Monroe, Stadler (USA/Něm.) - Berlocq, Ramos (Arg./Šp.) 6:2, 3:6, 10:3
Hlaváčková, Hradecká (1 - ČR) - Bratčikovová, Tatišviliová (Rus./Gruz.) 6:4, 6:1

Stuttgart (antuka, dotace 467 800 eur):
Fognini (5 - It.) - Kohlschreiber (2 - Něm.) 5:7, 6:4, 6:4
Bagnis, Bellucci (Arg./Braz.) - Bednarek, Kowalczyk (Pol.) 2:6, 6:4, 11:9

Palermo (antuka, dotace 235 000 dolarů):
Vinciová (2-It.) - Erraniová (1-It.) 6:3, 3:6, 6:3

Newport (tráva, dotace 519 775 dolarů):
Mahut - Hewitt 5:7, 7:5, 6:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články