Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hlaváčková s Hradeckou Turnaj mistryň nevyhrály

Istanbul - České tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková Turnaj mistryň nevyhrály. Stříbrné olympijské medailistky a turnajové dvojky dnes ve finále v Istanbulu podlehly nasazeným čtyřkám Marii Kirilenkové a Nadě Petrovové z Ruska 1:6, 4:6.

Hradecká s Hlaváčkovou nevstoupily do zápasu dobře a v první sadě získaly game až za stavu 0:5. Ve druhém setu se české hráčky po prvním gamu dostaly poprvé a naposledy v utkání do vedení. Vzápětí ztratily servis a Kirilenková s Petrovovou nabídnuté výhody využily a dovedly zápas do vítězného konce.

Lucie Hradecká: "Od začátku nás dostaly pod tlak a hrály dobře, aktivně. Na jejich servis jsme v prvním setu neměly šanci ani na brejk. Druhý set jsme se dostaly zpátky a bylo to hodně těsné. Škoda." zdroj: MF Dnes

Utkání mělo jeden sporný moment. Za stavu 40:40 ve druhém gamu při podání Hradecké Rusky tvrdě returnovaly k základní čáře a Hradecká zahrála aut. Češky chtěly zkontrolovat míč Jestřábím okem, které by ukázalo, že aut daly už Rusky, ale hlavní rozhodčí jim to neumožnila s tím, že žádaly o video pozdě.

Česká dvojice prodloužila neúspěšnou sérii ve velkých finálových zápasech v letošní sezoně. Utkání o titul Hlaváčková s Hradeckou nezvládly ve Wimbledonu, US Open i na olympijských hrách v Londýně.

Petrovová získala druhý titul z Turnaje mistryň v kariéře, v roce 2004 vyhrála spolu s Američankou Meghann Shaughnessyovou. Kirilenková dokázala zvítězit při své premiérové účasti.

Z Istanbulu se Hlaváčková s Hradeckou přesunou do Prahy, kde budou bojovat s Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou o obhajobu Fed Cupu. V pražské O2 areně budou připraveny na čtyřhru proti Srbsku. "Cítíme se fit. Věříme, že se v týdnu ještě uvidíme s fyzioterapeutem Kolářem a doktorem Voráčkem. Snad nás doladí, abychom byly plné energie a v dobré pohodě," řekla Hlaváčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články