Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hlaváčková s Hradeckou stejně jako Šafářová vstoupily do Turnaje mistryň výhrou

Singapur - Výhrou si debut na závěrečném podniku sezony osladila Lucie Šafářová. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž tvoří druhý nasazený pár soutěže ve čtyřhře, zdolala v Bílé skupině Španělky Garbiňe Muguruzaovou, Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6. Ještě suverénněji si počínaly v Červené skupině Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které porazily maďarsko-francouzský pár Timea Babosová, Kristina Mladenovicová 6:2 a 6:1

"Je to parádní. Dobrý start," usmívala se Šafářová po své premiéře na vrcholu sezony. "Je to tady krásné. Starají se o nás super, takže si to užívám," dodala. Letošní vítězky grandslamových turnajů Australian Open a French Open Šafářová a Matteková-Sandsová působily na dvorci 'deblověji'. K zisku první sady jim stačil jeden brejk podání Suárezové. Druhá sada dospěla do tie-breaku, v němž česko-americká dvojice povolila soupeřkám jen jeden bod.

S Mattekovou-Sandsovou se na kurtu při utkání čtyřhry sešly znovu po více než dvou měsících. Bez problémů se doplňovaly a vylepšily si letošní bilanci na 29:4. "My takhle fungujeme a jsme na to zvyklé. Nám to na kurtu jednoduše klape. Hrály jsme moc dobře a ani pauza nebyla cítit," usmívala se Šafářová.

Hlaváčková s Hradeckou, které se dostaly mezi osmičku až jako náhradnice, soupeřky jasně přehrály na servisu i na síti. "Byl to super zápas. Lucka odehrála jeden z nejlepších zápasů sezony a já jsem se držela, abych ji nezklamala. Taky jsem, myslím, hrála moc dobře a skóre o tom vypovídá," řekla Hlaváčková. "I Andrea hrála výborně. Byl to z naší strany jeden z nejlepších zápasů, co jsme letos zahrály a jsem ráda, že se to povedlo v prvním utkání na Masters," doplnila Hradecká po utkání, které skončilo pět minut před půlnocí singapurského času. 

Suverénně vstoupila do Turnaje mistryň nejvýše nasazená Rumunka Simona Halepová. Loňská finalistka porazila v Červené skupině Flavii Pennettaovou 6:0 a 6:3 za hodinu a deset minut a Italce oplatila prohru v semifinále nedávného US Open. "Myslím, že jsem hrála rychle, chytře a agresivně," pochválila se světová dvojka v rozhovoru na kurtu. 

V druhém utkání skupiny Ruska Maria Šarapovová otočila duel s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, kterou porazila 4:6, 6:3 a 6:4 za dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu vítězka Turnaje mistryň z roku 2004 Šarapovová vedla už 5:2, ale málem o náskok přišla. Polka měla dva brejkboly na 5:5, při prvním však zahrála nedůrazně volej a Šarapovová game otočila a proměnila druhý mečbol. 

Šafářová do dvouhry zasáhne v pondělí a nastoupí proti turnajové dvojce Muguruzaové. Po nich se uskuteční druhý zápas Bílé skupiny mezi Petrou Kvitovou a Němkou Angelique Kerberovou.

DVOUHRA:

Červená skupina:

Halepová (1-Rum.) - Pennettaová (7-It.) 6:0, 6:3, Šarapovová (3-Rus.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 4:6, 6:3, 6:4.

ČTYŘHRA:

Bílá skupina:

Šafářová, Matteková-Sandsová, (2-ČR/USA) - Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) 6:3, 7:6 (7:1). 

Červená skupina:

Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:2, 6:1. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články