Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlaváčková s Hradeckou si o semifinále zahrají s Krejčíkovou a Siniakovou

Paříž - Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily na antukovém Roland Garros do čtvrtfinále čtyřhry. Vítězky pařížského grandslamu z roku 2011 ve třetím kole porazily 6:4, 6:1 slovinský pár Andreja Klepačová, Katarina Srebotniková. Šestá nasazená dvojice se v boji o semifinále utká s krajankami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou, které překvapivě vyřadily světové jedničky Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou. Končí naopak Karolína Plíšková, která s Němkou Julií Görgesovou nestačila na ruské duo Makarová, Vesninová. Také Radek Štěpánek končí, když s Nenadem Zimonjičem nestačili na bratry Bryanovi.

Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitri Lovetsky

Favorizované vítězky Australian Open i loňského Wimbledonu a US Open usilovaly o čtvrtý grandslamový primát v řadě, ale proti mladé české dvojici neuhrály ani set. Turnaj i dvacetizápasová vítězná šňůra na turnajích velké čtyřky pro ně skončily debaklem 3:6, 2:6.

"Snažily jsme se je překvapit. Určitě jsme je zaskočily naší agresivní hrou. Ta se vyplatila," řekla Siniaková. "Myslím, že jsme hlavně my hrály dobře. A že jsme je nenechaly hrát jejich hru. Zkoušely jsme být agresivní a fungovalo to. Pro mě to je můj největší výsledek. Vyhrát takový zápas na grandslamu..." pochvalovala si Krejčíková.

Se Siniakovou ovládly čtyřhru na French Open v roce 2013 mezi juniorkami, tehdy pak společně ovládly i Wimbledon a US Open. V kategorii dospělých spolu hrají dvacetileté tenistky na grandslamu poprvé. Po vyřazení v prvním kole dvouhry skončilo Roland Garros pro Karolínu Plíškovou i ve čtyřhře, kterou hrála po boku Němky Julie Görgesové.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek na French Open bratry Bryanovi nerozhodil

Jeden míček od překvapení byl Radek Štěpánek v třetím kole čtyřhry. Spolu s novým srbským spoluhráčem Nenadem Zimonjičem měli v tie-breaku druhé sady za stavu 6:5 mečbol proti americkým dvojčatům Bobu a Mikeu Bryanovým. Šestnáctinásobní grandslamoví šampioni však zkrácenou hru získali 8:6 a dokráčeli k vítězství 4:6, 7:6, 6:3.

Přemožitelka Plíškové a Petry Kvitové z 3. kola Shelby Rogersová z USA postoupila už do čtvrtfinále, poté co dnes porazila 6:3, 6:4 Rumunku Irinu Beguovou. Mezi nejlepšími osmi na grandslamu je 108. hráčka světa poprvé stejně jako Španěl Albert Ramos, jenž zaskočil osmého nasazeného Milose Raonice z Kanady a porazil ho 6:2, 6:4, 6:4.

Wawrinka jde mezi nejlepších osm

Loňský šampion Stan Wawrinka vyřadil Srba Viktora Troického 7:6, 6:7, 6:3, 6:2 a ještě si získal přízeň diváků. Když se ve třetím setu nechal jeho soupeř ošetřit, vyzval Wawrinka sběrače míčků, aby si s ním chvíli pinkal. Chlapec ochotně souhlasil.

"Trochu jsem se nudil. Musel jsem čekat, bylo chladno, tak jsem se ho zeptal, jestli hraje tenis," popsal švýcarský šampion. Od té chvíle při vedení 4:1 už měl zápas jasně pod kontrolou. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude Španěl Ramos.

Pokračuje i druhý nasazený Andy Murray, který na cestě do čtvrtfinále vyřadil Američana Johna Isnera ve třech setech. Jeho příštím soupeřem bude Francouz Richard Gasquet, který vyřadil nasazenou pětku Keie Nišikoriho z Japonska po setech 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Murray (2-Brit.) - Isner (15-USA) 7:6 (11:9), 6:4, 6:3, Wawrinka (3-Švýc.) - Troicki (22-Srb.) 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 6:3, 6:2, Gasquet (9-Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 6:4, 6:2, 4:6, 6:2, Ramos (Šp.) - Raonic (8-Kan.) 6:2, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo: M. Bryan, B. Bryan (5-USA) - Štěpánek, Zimonjič (12-Srb.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Muguruzaová (4-Šp.) - Kuzněcovová (13-Rus.) 6:3, 6:4, Rogersová (USA) - Beguová (25-Rum.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo: Krejčíková, Siniaková (ČR) - Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) 6:3, 6:2, Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Klepačová, Srebotniková (11-Slovin.) 6:4, 6:1, Makarová, Vesninová (7-Rus.) - Görgesová, Karolína Plíšková (10-Něm./ČR) 6:1, 4:6, 6:3.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo: Hlaváčková, Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Voskobojevová, Martin (Kaz./Fr.) 6:2, 7:6 (7:5).

Juniorky:

Dvouhra - 1. kolo: Vondroušová (13-ČR) - Zarycká (Ukr.) 6:2, 6:1, Kilnarová (ČR) - Udvardyová (15-Maď.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články