Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hlaváčková s Hradeckou si na US Open zahrají finále čtyřhry

New York - Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou si na posledním grandslamu sezony US Open zahrají o titul. V semifinále čtyřhry v New Yorku stříbrné olympijské medailistky porazily dvojici Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu a Anabel Medinaová Garriguesová ze Španělska 7:6 a 6:4.

Hlaváčková s Hradeckou si o druhý titul ve třetím grandslamovém finále v neděli zahrají proti italské dvojici Sara Erraniová, Roberta Vinciová, kterou letos porazily ve Wimbledonu a v Cincinnati. Případným vítězstvím můžou navázat na loňský úspěch z Roland Garros, letos také usilovaly o triumf ve Wimbledonu.

Andrea Hlaváčková: "Myslím, že máme velkou šanci. Věříme si, v Cincinnati i ve Wimbledonu jsem proti nim hrály skvěle. Máme strategii, která na ně funguje, ale nic neprozradím. Tohle je letos poslední šance vyhrát grandslam a bude to těžké, protože nás čeká vynikající pár, který příliš nechybuje."

Hlaváčková s Hradeckou postoupily do pátého finále po sobě a z posledních 25 zápasů mají bilanci 22 výher a jen tři prohry, z toho dvě se sestrami Williamsovými. Český pár nevstoupil do semifinále ve Flushing Meadows nejlépe a hned v prvním gamu přišel o podání. Hsieh Su-Wei s Medinaovou držely vedení až do stavu 4:3, pak se Hlaváčkové s Hradeckou podařilo vyrovnat a sadu pro sebe získaly v tie-breaku přesvědčivě 7:2.

Ve druhém setu si Hlaváčková s Hradeckou vypracovaly vedení 5:1, na postup do finále se však ještě nadřely. Soupeřkám se totiž podařilo snížit na 5:4 a teprve potom se českým hráčkám podařilo vypracovat si první mečbol, a ten následně proměnit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články