Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hlaváčková s Hradeckou deblový titul v Melbourne nezískaly

Melbourne - Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou titul ze čtyřhry na grandslamovém Australian Open nezískaly. Český pár prohrál ve finále se světovými jedničkami Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie 6:7 a 3:6, jež po Wimbledonu a US Open dobyly třetí grandslamovou trofej za sebou a svou vítěznou sérii prodloužily už na 36 zápasů.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK/AP autor: Rafiq Maqbool

Hlaváčková s Hradeckou měly ve svém prvním finále v Melbourne šance v prvním setu. V Areně Roda Lavera šly čtyřikrát v řadě do brejku, ale ani jednou výhodu neudržely. Za stavu 5:4 podávala Hradecká na zisk sady, jenže k setbolu se Češky nedostaly a o úvodní dějství přišly v tie-breaku poměrem 1:7.

Lucie Hradecká: "Velká škoda prvního setu, bylo tam hodně šancí a brejků. Trošičku to zamrzí. Nemyslím ani, že bychom zahrály něco špatně, s nimi člověk musí hrát dobře."

Ve druhé sadě české majitelky olympijského stříbra rychle prohrávaly 1:4 a 2:5. Snížily ještě na 3:5, při podání Hradecké odvrátily tři mečboly, ale podobný obrat jako ve čtvrtfinále se jim už nepodařil.

"Gratuluji soupeřkám," řekla Hradecká při vyhlášení. "Doufám, že se budeme dál zlepšovat a jednou vás dokážeme porazit," otočila se Hlaváčková směrem k vítězkám. Spolu s Hradeckou už mají vavříny z French Open 2011 a US Open 2013.

"Výborně se doplňují, Sania si víc a víc věří na servisu i zezadu. Martina má zlato v ruce, jakoukoliv těsnou situaci vyřeší bez chyby, nedala nám dneska míč," doplnila Hlaváčková.

"Už jste, holky, vyhrály dva grandslamové tituly a bylo to s vámi hodně těžké," ocenila Hingisová český pár. "Každý možná řekne, že to byl brejk, brejk a brejk, ale vy máte nejlepší deblový return," doplnila košická rodačka.

Poslední českou vítězkou na Australian Open zůstala z loňska Lucie Šafářová, která před rokem uspěla s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA.
 
Hingisová získala pátý titul ve čtyřhře na Australian Open a první po 14 letech. Naposledy v Melbourne vyhrála s Ruskou Annou Kurnikovovou v roce 2002.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Čtyřhra žen - finále: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Hlaváčková, Hradecká (7) 7:6 (7:1), 6:3.
   
Smíšená čtyřhra - semifinále: Vandewegheová, Tecau (USA/Rum.) - Klepačová, Huey (Slovin./Fil.) 6:4, 6:4, Vesninová, Soares (5-Rus./Braz.) - Mirzaová, Dodig (1-Indie/Chorv.) 7:5, 7:6 (7:4).

yxcvyxcv

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články