Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlaváčková s Hradeckou ani Berdych titul nezískali

New Haven - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká titul ve čtyřhře na turnaji v New Havenu nezískaly. Stříbrné olympijské medailistky ve finále prohrály s prvním párem světového žebříčku Američankami Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou 6:4, 0:6 a 4:10. Ve finále v americkém Winston-Salemu prohrál i Tomáš Berdych, který podlehl domácímu obhájci trofeje Johnu Isnerovi za dvě hodiny a 26 minut 6:3, 4:6 a 6:7.

Hlaváčková s Hradeckou
zdroj: ISIFA

Berdych, jenž dosud na turnaji ztratil jen jeden set, získal první sadu za 35 minut, když soupeři dokázal dvakrát sebrat podání. Do druhé ale vstoupil špatně a hned v úvodu o přišel servis. Proti spolehlivě podávajícímu soupeři, který celkem nastřílel 22 es, už manko nedohnal.

Ve třetí sadě si oba hráči drželi podání a rozhodnout musela zkrácená hra. V ní sice Berdych dokázal napravit nevydařený start, otočil skóre z 1:3 na 5:3 a vypracoval si tři mečboly, ani jeden ale po nevynucených chybách nevyužil.

Z pátého titulu v kariéře se tak nakonec radoval Isner, jenž za stavu 10:9 proměnil hned první mečbol. Za vítězství získal prémii 73 930 dolarů z celkové dotace 553 125 dolarů. Berdych za finálovou účast v generálce na US Open inkasoval 42 090 dolarů.

Hlaváčková s Hradeckou mohly po nedávném triumfu v Cincinnati získat druhý turnajový triumf za sebou. V generálce na US Open v New Havenu však výkon z olympijského semifinále, ve kterém Huberovou s Raymondovou porazily, nezopakovaly.

Zastoupení bude mít český tenis i ve finále dvouhry, ve kterém se pátá hráčka světa Petra Kvitová utká s Marií Kirilenkovou. Případným vítězstvím může ruské soupeřce vrátit porážku z olympijského čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články