Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlaváčková po devíti měsících vyhrála v singlu WTA. V Anglii porazila Wickmayerovou

Nottingham (Británie) – Devět měsíců musela Andrea Hlaváčková čekat, než opět vyhraje ve dvouhře na turnaji WTA. České tenistce se zadařilo v Nottinghamu, kde v 1. kole porazila pátou nasazenou Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 7:5, 7:6. Její další soupeřkou bude Australanka Ashleigh Bartyová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.

V kvalifikaci bojovala také Hlaváčková, ale ve třetím kole neuspěla. Nakonec se ale do singlové soutěže na travnatém turnaji s dotací 250 tisíc dolarů dostala místo zraněné Chorvatky Any Konjuhové.

Světové padesátce Wickmayerové oplatila pět let starou porážku z jediného dosavadního vzájemného zápasu. Ve druhém kole Hlaváčkovou čeká dvacetiletá Australanka Ashleigh Bartyová, která se vrátila k tenisu poté, co se v loňském roce věnovala kriketu. V žebříčku WTA je momentálně až na 623. místě. Hlaváčková, které patří 192. příčka, se s Bartyovou utká poprvé.

Svůj první zápas pod vedením českého kouče Davida Kotyzy vyhrála Dánka Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička, která kvůli zranění kotníku přišla o celou jarní antukovou sezonu, porazila Turkyni Caglu Büyükakcayovou 7:5, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články