Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hlaváčková a Hradecká si zahrají ženské finále čtyřhry

New York - Semifinálový zápas ženské čtyřhry na US Open patřil českému tenisovému páru Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké, které porazily sestry Williamsovy 6:4 a 6:2. Ve finále ženské dvouhry se stejně jako před rokem utkají Serena Williamsová z USA a Běloruska Victoria Azarenková.

Hlaváčková s Hradeckou po vítězství nad sestrami Williamsovými
zdroj: ČTK/AP/ autor: Darron Cummings

"Jsme nadšené. Porazily jsme skvělý tým, každou výměnu jsme hrály na maximum a z postupu do finále jsme šťastné," řekla Hlaváčková. České tenistky porazily americké sestry poprvé v kariéře. V předešlých dvou vzájemných zápasech prohrály ve finále Wimbledonu a posléze i olympijských her v Londýně.

V utkání s Williamsovými dokázala česká dvojice vzít favorizovaným Američankám hned pětkrát podání. V první pěti hrách přitom měly soupeřky vždy možnost game získat, ale Hradecká s Hlaváčkovou vedly 4:1. Set už nepustily a převahu měly i ve druhém, v kterém ztratily dvě hry. "Byly jsme pořád nahoře a šly jsme si pro každý balon," řekla Hradecká.

"Porazily jsme je tím, že jsme je braly jako jakékoli jiné hráčky. Tudíž jsme si na ně dovolily hrát, co hrajeme na ostatní a nemyslely si, že nic nezkazí a všechno zabijou. A hrály jsme obě úplně nejlíp, co umíme," uvedla Hlaváčková.

Ve finále se Hradecká s Hlaváčkovou střetnou s Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou. Australanky jsou letos už ve třetím grandslamovém finále, ale na Australian Open a ve Wimbledonu odešly poraženy. Češky s nimi letos prohrály ve čtvrtfinále Wimbledonu. "Máme jim co vracet a je na čase je porazit. Finále si půjdeme užít, protože jsme úplně moc nečekaly, že se do něj přes Williamsky dostaneme a spadne z nás nervozita," řekla Hlaváčková. "Je to finále, nebude to lehký, ale chceme vyhrát," uvedla Hradecká.

Hlaváčková může ve Flushing Meadows slavit druhý triumf, v pátek poprvé v kariéře oslavila grandslamový titul ve smíšené čtyřhře spolu s Maxem Mirným. S Hradeckou už ovládly v roce 2011 Roland Garros.

Americká světová jednička Williamsová v semifinále dvouhry vyřadila čínskou soupeřku Li Na hladce 6:0 a 6:3, druhá nasazená Azarenková porazila Italku Flavii Pennettaovou 6:4, 6:2.

Sport
zdroj: ČT4

Williamsová na cestě do svého 21. grandslamového finále, z nichž šestnáct vyhrála, opět neztratila ani set. Souboj jednatřicetiletých soupeřek měla pevně pod kontrolou, jen s proměněním mečbolů se trápila. Za stavu 5:2 jich nevyužila šest, ale nakonec při vlastním podání sedmou možností nepohrdla a bude hrát o pátý triumf na US Open.

Vítězka posledních dvou ročníků Australian Open Azarenková rovněž neměla s postupem velké potíže. Pennettaová, jež v New Yorku hrála semifinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře, udržela za celý zápas jen jednou své podání a soupeřce postup značně usnadnila. Čtyřiadvacetiletá Běloruska sice na servisu také nezářila a udělala šest dvojchyb, na 83. hráčku světového žebříčku to však stačilo.

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Hlaváčková, Hradecká (5-ČR) - S. Williamsová, V. Williamsová (USA) 6:4, 6:2. Dvouhra - semifinále: S. Williamsová (1-USA) - Li Na (5-Čína) 6:0, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články